savjest KOLUMNE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?kolumna=993&revolucija-djece-kapitalizma=  https://twitter.com/savjest_com?kolumna=993&revolucija-djece-kapitalizma=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?kolumna=993&revolucija-djece-kapitalizma=  http://savjest.com/savjest_rss.php?kolumna=993&revolucija-djece-kapitalizma=

Autor:

../kolumne/kolumne_autor.php?autor=7638&rafajac-branko

Rafajac Branko
Datum:
11.12.2014
Objavljeno na:
Slika autor/izvor:
www.24sata.hr
Objavi na:

Share on Google+

 

 

Hrvatska je očajna...to bi bio najprimjereniji uvod u tekst koji slijedi.

Građani su toliko očajni da su spremni na sve, čak su spremni platiti danak neiskustvu mladog predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića samo da se nešto pokrene sa mrtve točke i da političke elite napokon shvate da ovako više ne može.

Ljudima je puna kapa Josipovićevog kvazi dijaloga, Kolindinog revanja za govornicama, Kujundžićevih epskih rečenica, Karamarkovog ustašluka, Milanovićevih latinskih poslovica, Grgićevog kokainskog entuzijazma, Vrdoljakovog bajanja o naftnim milijardama, Tomčeve transformacije iz komuniste u velikog Hrvata, Hajdaš-Dončićevih ispada sa HAC-om, Markićkinog vjerskog fundamentalizma, crkvenih oluja 1...2...3, braniteljskih prepucavanja, Bandićevog delanja, afera, krađa miliona i da ne nabrajam dalje.

Naravno da nije svima u isto vrijeme svega dosta ali tu i tamo se poklope planete, dođe do pomrčine sunca, mjesec postane crvenkasto žut pa se na svetom političkom nebu iznad kojeg je samo bog pojavi mesija koji pokrene ovaj narod i probudi ono malo nade što je ostalo u očajnim ljudima.

Tako se pojavio i predsjednički kandidat Ivan Sinčić samoprozvani Vilibor i zaokupio je popriličnu pažnju hrvatske javnosti...jest da je nešto slično prošle godine učinio i Hamed Bangoura sa svojim pahuljicama ali sva sreća pa je ta bajka brzo završila inače bi se građani poubijali po društvenim mrežama od neizvjesnosti.

Fenomen Sinčić polako ali sigurno počinje poprimati epske razmjere i oko njegovog lika se počinju lomiti koplja, mlad, zgodan, priča što narod želi čuti, nema milosti prema političkim mastodontima i u konačnici ima sve odlike jednog revolucionara pred kojim je blistava karijera.


-šta zastupa kandidat Sinčić?

Borbu za obespravljene i deložirane obitelji, borbu protiv ovršne mafije, borbu za monetarni suverenitet države, borbu da svaki građanin ima pravo na dom, borbu za povrat ukradenog i iznešenog novca iz države, lustracija svih politika i političara koji su doveli ovu zemlju na rub bankrota, izlazak iz EU i NATO saveza i da sad ne nabrajam do kraja jer ima tu i chemtrailsa i GMO tako da će ovo biti sasvim dovoljno za jednu površnu ali prilično jasnu analizu ove "revolucije" Živog zida i Sinčića.

Slušajući što zastupa Sinčić čovjek bi na prvu donio jednostavan zaključak i rekao bi, pa ovo je genijalno, kako se toga nitko prije nije dosjetio, šta smo čekali do sada, idemo sad svi zajedno skupa, važno je da imamo feeling za osjećaj da je to ono što nam treba.

-podsjećanje

Hmmm da...meni je jako žao što ću razočarati određene ljude ali vrijeme je da kažemo mladom Sinčiću da je sve to što on zastupa već jednom bilo kod nas.

Ooo da, i to u punom svom sjaju ali smo mi to zdušno razjebali i doslovce smo se poklali međusobno samo da se doguzimo do tog "bajnog" kapitalizma, da uživamo u čarima "slobodnog" tržišta, da se uvučemo u mračni i topli tunel u europskoj zadnjici, da kleknemo ispred NATO saveza i da mu zdušno podudlamo jer nas on "štiti", da obožavamo jednu Njemačku i to do imbecilnosti, da budemo svoji na svome jer smo prije toga bili valjda svoji na tuđemu ili tuđi na svojemu...to za sada nismo još definirali.

Dojma sam da bi trebalo Sinčiću objasniti da smo nekada imali jednostavan naziv za takav sustav...zvalo se to ne bi vjerovali socijalizam, za one koji ne znaju to su zastupale one grozne komunjare...ono, jednakost za sve, posao za sve, pravedna i jednaka preraspodjela dobara, besplatno školstvo i besplatno zdravstvo, monetarni suverenitet, nacionalizirane banke, rješeno stambeno pitanje za svakog građanina, pokret nesvrstanih, kvalitetna agrarna i gospodarska politika, procesuiranje kriminala (čak i prerevno procesuiranje), jedno partijski sustav.

-neka čudna pitanja...


Možda bi trebalo Sinčiću poručiti da se ni jedan posao ne radi ofrlje, na pola, da ne možeš u isti trenutak biti i borac protiv klasne nepravde i u zagrljaju kapitalizma.

Kako se boriti protiv kapitalizma, a u isto vrijeme titrati jaja nacionalizmu, vjerskom fundamentalizmu i kapitalizmu koji uvijek idu ruku pod ruku...to je dragi moj Sinčiću nemoguća misija, a upravo to i radiš.

Ipak da ne budem preoštar prema ovom mladom čovjeku moram ustvrditi da nije on kriv za ovaj revolucionarni oksimoron koji zastupa...stvarno, krivica uopće ne leži na duši Ivana Vilibora Sinčića.

Krivnja za ovakvu revolucionarnu anomaliju leži u 25 godina sustavnog revidiranja povijesti ove države, u pomirdbi ne sinova i kćeri partizana i ustaša koju je tako gorljivo zastupao Franjo Tuđman već u pomirdbi ideologija i to dijametralno suprotnih ideologija...antifašizam i fašizam ne idu zajedno i to se nikada neće pomiriti ali prije svega kapitalizam i sužene klasne razlike ne idu ruku pod ruku.

Primjer takve katastrofalne politike vidimo i u predstavljanju samog Sinčića u odnosu na stvarno stanje u ovoj državi.

-lustracija naša svagdašnja...


Sinčić bi lustrirao i to redom što u konačnici i nije tako loše ali u isto vrijeme Sinčić se pojavljuje ispred šatora u Savskoj 66 i daje podršku braniteljima dok je na očigled teledirigiran od strane Josipa Klemma, a isti ti branitelji koje podržava su ginuli upravo da bi mi danas bili u kapitalizmu, da bi bili u EU, da bi ušli u NATO savez i ono što je najgore ginuli su upravo za ovu politiku koju bi mladi Sinčić tako zdušno lustrirao koju bajdvej još i dan danas podržavaju...zar je ovo toliko suptilna kontradiktornost da je Sinčić ne može uvidjeti.

Da budemo načisto, hvala časnim i poštenim braniteljima na svemu ali da li bi Sinčić lustrirao i one koji su ukaljali tu populaciju jer ako bi onda je to trebao reći, a ne stati u stavu mirno ispred Klemma i još ga pitati da li je dobro izgovorio što mu je ovaj suflirao.

Kako da shvatim ozbiljno predsjedničkog kandidata koji bi vratio pokradeni novac, a da u tom vraćanju ne spomene crkvene institucije koje godinama cijede državni proračun i direktno uzimaju novac od građana RH-a kroz vatikanske ugovore, da bi se mogle graditi crkve, da bi se vozala skupa kola, da bi se gradile zgrade od onixa, da bi se financirali isključivi referendumi koji su direktan udar na prava pojedinca na vlastiti izbor dok se sa druge strane građani hrane u pučkim kuhinjama i spavaju po ulici.

Da li bi Sinčić lustrirao i crkvene velikodostojnike koji su čitavo ovo vrijeme držali lojtre tim istim politikama, političarima i tajkunima...???

Nije vrag da ta "revolucionarna" grupica entuzijasta iz Živog zida nema dovoljno hrabrosti da se suprotstavi frajerima u haljinama i kako u konačnici lustrirati crkvene velikodostojnike kad su oni pod direktnom ingerencijom Vatikana, a ne RH-a...???

Kako objasniti narodu da se opet vraćamo na staro jer smo se mi eto malo zajebali i ustvari socijalizam je bio čist okej...???

Za šta su izginuli ljudi, za koje su to europske integracije ostavljali svoje ruke, noge i glave o kojima im je godinama bajao Tuđman and company...???

Kako veličati Domovinski rat ako ćemo na kraju priznati da je bio potpuno nepotreban i da nam je bilo sasvim dobro u onoj "tamnici" naroda koja je nudila kakvu takvu materijalnu sigurnost u odnosu na ovu EU zajednicu koja nam nudi samo kurac u dupe...???

Hoćemo i dalje za sve svoje neuspjehe kriviti Srbe, Bošnjake, Crnogorce i Slovence, hoćemo i dalje opravdavati domaće kriminalce, ratne profitere dajući im prostor da i dalje siju međunacionalnu i vjersku mržnju,hoćemo podržavati prosvjede sa idiotskim transparentima o imaginarnim Jugoslavenima i sa "Templarskim" paradama po Zagrebu, hoćemo i dalje opravdavati domaću bagru vadeći se na istu takvu bagru u Srbiji...hoćemo li Sinčiću ili ćemo i njih lustrirati...???

-pardoniram se...

Ah sad smo možda otišli predaleko, jer bi sad mogli doći do toga da sekundarna pitanja koja su sekundarna po Sinčićevoj prosudbi postanu esencijalnija od esencijalnih, samo to je Sinčiću trebao netko objasniti prije kandidature i onoga što je iznio u svom programu.

Ali tko da mu to objasni...Ivan Pernar...???

Kako da mu to objasni kad ni sam ne zna problematiku, a prodaje nadugačko i naširoko pamet o monetarnom sustavu i zbraja kruške i jabuke po TV-e studijima kao da građani i sami ne znaju da su dobrano nategnuti, prevareni i odavno okupirani od kapitalističkih sila uz svesrdnu pomoć domaćih izdajnika koji su se zaogrnuli u vjersko-nacionalno sukno pa sad pale i žare po našim životima.

To je suština problema i to je odrađen posao do kraja, kad kažeš popu da je pop,a bobu bob ali kako da to Sinčić zastupa kad nije imao priliku to naučiti, nitko se više ne usuđuje unutar našeg obrazovnog sustava ali ni političkog zastupati ovakve teze i nitko to znanje ne prenosi mladima ali eto dobra je vijest što je Sinčić sam spoznao da je nešto trulo u državi Kröasaniji i krenuo je u borbu protiv nakaradnog sustava i tu mu treba odati poštovanje.

Stao je u obranu obespravljenih, odbačenih i tu leži njegova snaga ako to možemo tako reći, a ne u njegovoj kontradiktornosti koju izgovara i zastupa, no unatoč tome što je takav kontradiktoran i konfuzan opet se na trenutke čini bolji i logičniji izbor nego trio Josipović, Kujundžić i Kitarović ali samo ako ćemo se ravnati po kriteriju poruke političkim elitama od strane građana koju bi poslali Sinčićevim izborom za predsjednika.

Samo nemojmo se zavaravati da je iskustvo i znanje Sinčićev najjači adut u ovoj kampanji već je to činjenica da nema nikakvih repova iza sebe kao drugi kandidati i da nije opterećen prošlošću...nisu to neki jaki aduti, pogotovo za ovakvu funkciju ali očigledno je da su nekima i više nego dovoljni.

Ovih par "sitnih" opaski koje su ovdje napisane su mogući politički krah Sinčića ako se drzne zastupati i desetinu od napisanog jer društvance koje ga trenutno podržava nije raspoloženo za ovakav vid talasanja, oni imaju neke druge planove, Pernar se u ovu problematiku kuži kao Mara u krivi kurac, a kad se sjetimo Klemma i Sinčićeve podrške braniteljima sve nam je jasno...tamo je Sinčić morao biti u grču i stavu mirno jer te galamđije imaju samo jedan cilj, a to je konstantna borba upravo za ovaj sustav protiv kojeg se Sinčić bori.

Dovoljno im je pogledati transparent pa će nam sve biti jasno, oni se bore protiv Jugoslavena i Jugoslavije, a Sinčić im nudi upravo sustav iz te mrske im i omražene Jugoslavije...nudi im socijalizam iz kojeg su bježali glavom bez obzira.

Gdje se tu uklapa priča o sekundarnim i esencijalnim pitanjima, pa zašto nitko nije objasnio mladom Sinčiću da ima posla sa totalnim luđacima...ovo je okrutno poigravanje sa jednim mladim životom i to još ovako javno, ovo je ustvari mučenje.

Da građani ove zemlje u većini mogu shvatiti šta su životni prioriteti mi bi kao država odavno imali svoju svemirsku stanicu na Marsu, mi bi vozili leteće automobile, nama bi narasla krila, mi bi telepatski komunicirali.

Da čuj sekundarna i esencijalna pitanja...bježi momak, bježi i spašavaj se dok možeš.

       
       


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


24.09.1986  Mikešić Marko
24.09.1962  Bassanese Radin Floriana
24.09.1962  Budimir Josip
24.09.1936  Frank Alceo