savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=4545&obiteljska-gospodarstva-ce-propasti-jer=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=4545&obiteljska-gospodarstva-ce-propasti-jer=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=4545&obiteljska-gospodarstva-ce-propasti-jer=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=4545&obiteljska-gospodarstva-ce-propasti-jer=

Autor:

admin1
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

MINISTAR poljoprivrede Tihomir Jakovina došao je na ideju kako opet u funkciju staviti milijun hektara neiskorištenog državnog zemljišta, najavivši novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, piše Objektiv u novom broju objašnjavajući kako će taj zakon ići na ruku nikome drugome nego Ivici Todoriću i njegovom Agrokoru.

Šteta za obiteljska gospodarstva ali interes Hrvatske je interes Agrokora

Naime, ministar namjerava u 50-godišnji zakup izdati oko milijun hektara neiskorištenog državnog poljoprivrednog zemljišta koje bitrebalo povećati domaću proizvodnju. No, nacrt prijedloga zakona u mnogima je pobudio sumnju da pogoduje većim privatnim subjektima poput trgovačkih društava, a na štetu obiteljskih gospodarstava.

Kada se govori o tržišnim gigantima misli se naravno na Todorića jer pet posto najvećih proizvođača obrađuje 50 posto ukupne površine, a 40 posto džavnih poticaja odlazi Todoriću.

"Jakovina je naljutio seljake i vatrogasnom mjerom protiv poskupljenja hrane. On je umjesto manjeg PDV-a na hranu najavio niže carine na uvoz prehrambenih proizvoda. Ministar poljoprivrede objasnio je da će se na ovaj način spriječiti rast cijena, ali seljaci odgovaraju da će ta mjera spriječiti i njih u budućem obavljanju posla od kojega pokušavaju živjeti. Ne samo da su do sada imali problema s konkuretnom proizvodnjom, kažu seljaci, jer je uvoz do sada bio mnogo jeftiniji, nego će zbog suše domaći proizvodi suše dodatno poskupjeti. A najveći uvoznik hrane u Hrvatskoj upravo je Todorić, a njegov interes, kako je rekao Čačić, interes je i Hrvatske", piše Objektiv u novom broju dodajući kako Hrvatska godišnje uveze hrane u vrijednosti od oko dvije milijarde dolara. Vodeći hrvatski uvoznik već godinama je Ivica Todorić. Primjerice, napominje se u Objektivu, 2008. godine Todorićeve su firme uvezle oko 1,6 milijardi kuna hrane, što je predstavljalo 80 posto tadašnjeg ukupnog poljoprivrednog uvoza. Gotovo polovica te svote otpadala je na uvoz Konzuma.

Druženje s Todorićem

"Jakovina srčano i predano brani nova zakonska rješenja, tako da nema sumnje da se predloženi kriteriji neće mijenjati, ali stigne se i družiti s Agrokorovim čelnicima poput nedavnog otvaranja novih pogona Belja", zaključuje se u tekstu.
 

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


29.03.1978  Petković Fajnik Josip
29.03.1974  Novosel Lidija
29.03.1973  Slavić Lidija
29.03.1961  Krizmanić Jasmin
29.03.1956  Perožić Borislav
29.03.1952  Mirković Davor
29.03.1951  Medarac Ivan