savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=4974&merkel-moskva-nije-ispunila-ocekivanja=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=4974&merkel-moskva-nije-ispunila-ocekivanja=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=4974&merkel-moskva-nije-ispunila-ocekivanja=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=4974&merkel-moskva-nije-ispunila-ocekivanja=

JASNA PORUKA

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
seebiz.eu
Objavi na:

Share on Google+

 

 

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ocjenjuje da Rusija nije dostatno zadovoljila očekivanja za smanjenjem napetosti u Ukrajini, rekao je u srijedu u Berlinu njezin glasnogovornik Steffen Seibert.
"Očekivanja dosad nisu ispunjena" i o tome će se raspravljati na europskom summitu u Bruxellesu ove srijede, rekao je na konferenciji za novinare Seibert.

Nove sankcije Moskvi čine se vrlo izgledne, doznaje se iz diplomatskih izvora.

Merkel je u utorak telefonski razgovarala s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom koji je izvijestio da je teško naoružanje iz Rusije palo u ruke separatista te je sve više pokazatelja da se napadi na ukrajinsku vojsku izvode s ruskog teritorija.

Merkel je "razočarana što unatoč svim naporima kontaktne skupine (u kojoj su i Ukrajina, Rusija i Organizacija za europsku sigurnost i suradnju, OESS) još nisu počeli pregovori sa separatistima".

Separatisti nemaju volje za ozbiljne pregovore o bilateralnom prekidu vatre, smatra Merkel .

Porošenko poziva Rusiju da svojim utjecajem na proruske separatiste s istoka Ukrajine pridonese smirivanju stanja. Nakon pobjede na predsjedničkim izborima Porošenko je donio mirovni plan kojega je prvi korak brza uspostava bilateralnog prekida vatre.

Moguće je da sastanak EU u srijedu završi novim sankcijama protiv Rusije i proruskih separatista, rekao je diplomatski izvor u Bruxellesu. Te sankcije predviđaju zamrzavanje programa što ih u Rusiji provode Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


28.03.1981  Crnić Silvia
28.03.1977  Parić Darko
28.03.1944  Slabinac Krunoslav Kićo