savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?izrekePage=508  https://twitter.com/savjest_com?izrekePage=508  https://www.youtube.com/user/savjestcom?izrekePage=508  http://savjest.com/savjest_rss.php?izrekePage=508

Ukupno zapisa: 7665

 Odak Josip O previdima

Grafit .I nožem pod nečije grlo za hrvatsku slavu. ćemo obrisati uoči 5. kolovoza i proslave  oslobođenja. Nismo ga eto zapazili, slične poruke uklanjamo samo s glavne ulice.

Odak Josip u Novom listu 2000

 Šibl Milovan O dijeljenju

Hrvati ne žele novu Jugoslaviju ni slične saveze pod drugim imenom, pa prema tomu ni cjelovitu Bosnu koja bi bila Pijemont za takve saveze. Hrvatska državna politika trebala bi uvijek imati na umu da se hrvatski narod izjasnio za svoju samostalnu državu, a ne za Jugoslaviju. Zato ne bi smjela zagovarati cjelovitu Bosnu.

Šibl Milovan u Hrvatskom slovu 2000

 Radoš Jozo O geologiji

Da nije Sinja, ne bi bilo Alke, da nije Cetine, ne bi bilo Sinja, a da nije kamena u kojemu je ona napravila svoje korito, ne bi bilo Cetine.

Radoš Jozo na 285. sinjskoj alci 2000

 Odak Josip O prostačenju

Nema ovdje napetosti kao što bi se neupućenom činilo. Tu i tamo netko opsuje majku ustašku ili majku četničku, ali nema incidenata i kriminala. Dabogda sve samo na psovki ostalo.

Odak Josip u Jutarnjem listu 2000

 Stipetić Petar O ljudima

Svakako, žrtava na hrvatskoj strani je bilo, ali ne velikih za tako opsežnu operaciju, jer je u njoj sudjelovalo oko 160.000 vojnika, što nije mala stvar za Hrvatsku. Mislim da nismo imali velike žrtve, a barata se s nekim ciframa od 300 do 400 ljudi.

Stipetić Petar u interviewu Novom listu 2000

 Vrkić Ivan O televiziji

Umjesto da iz svijeta "forsiramo" ono što nam je u prijelaznom razdoblju najprihvatljivije, svjedoci smo čudnog plasiranja krive svjetske mode. U tome, na žalost, prednjače neki urednici TV programa, posebice izborom filmova s pozitivnim pristupom homoseksualizmu i drugim nastranostima. Iako nitko ne može reći da nam je televizija zbog svega toga pederska, to se očito za neke urednike ne bi moglo reći.

Vrkić Ivan u Glasu Slavonije 2000

 Pavletić Vlatko O životinjskoj farmi

U politici koja zastupa državu ili stranku moguća su, i teorijski poznata i odre|ena, dva modela snalaženja i preživljavanja. Jedan je model “jež”, a drugi “lisica”. Ja bih tome pridodao još dva “kornjaču” i “vuka”. Velikosrpska politika ima i svoj mitski totem u vuku, a hrvatska u dugovječnoj kornjači. U sadašnjem trenutku valja lisičiti.

Pavletić Vlatko u interviewu Novom listu 2000

 Degoricija Slavko O preseljenju

Čitav hrvatski narod bi mogao završiti u Haagu.

Degoricija Slavko u Vjesniku 2000

 Tomac Zdravko O sebi

Stranačka politika SDP-a o Domovinskom ratu ne formulira se danas, već se stvarala tijekom deset godina. Na kuloare se ne obazirem, kao ni na one kojih nije bilo nigdje kad se vodio rat, a danas se javljaju kao pobjednici koji će suditi nama, aktivnim sudionicima.

Tomac Zdravko Jutarnji list 2000

 Vidović Davorko O uvjeravanju

Uvjeravam vas da s mojom visokom ministarskom plaćom, a moja žena radi kao liječnica, danas možemo živjeti kao što je nekada živjela srednja klasa.

Vidović Davorko u interviewu Večernjem listu 2000

 Linić Slavko O snazi Vlade

I u Ini i u HŽ-u pokušat ću provesti odluke Vlade, ali kao Slavko Linić, a ne kao član Vlade.

Linić Slavko u Jutarnjem listu 2000

 Nikolić Dorica O medijima

Mislim da našu poziciju najbolje ilustrira ideja Dražena Budiše da bismo kao stranka morali napraviti novi slogan koji bi glasio: HSLS - sve je obrnuto. Dakako, od onoga što piše u nekim novinama.

Nikolić Dorica u Večernjem listu 2000

 Kovačević Anto O krivom smjeru

Krajnje je vrijeme da se desnica osmisli i ujedini. Mora biti moderna i socijalna. Ja bih čak postavio jednadžbu: nacionalno jednako socijalno. Desnica mora biti ljevija i od najljevije stranke.

Kovačević Anto u interviewu Slobodnoj Dalmaciji 2000

 Kovačević Anto O pravom putu

Posebno valja istaknuti da želimo ostvariti dobre odnose s desnim strankama u Jeruzalemu, sa Židovima. Inače se u Hrvatskoj trebamo organizirati kao Židovi i vojno, gospodarski i socijalno, inače kao narod nećemo moći opstati. Drugog puta nema.

Kovačević Anto u interviewu Slobodnoj Dalmaciji 2000

 Kovačević Anto O pjesničkoj slobodi

Nažalost, globalizacija nije ništa drugo nego denacionalizacija.

Kovačević Anto u interviewu Slobodnoj Dalmaciji 2000

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   506 507 508 509 510 od 511  Sljedeći Zadnji
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1..

Šuškovi psi rata

Iako smo svečanim zborom ZNG na igralištu NK Zagreb 28. svibnja 1991. formalno zaokružili obrambeni sistem, još nisu bili riješeni neki važni problemi kojih smo u Ministarstvu obrane odavna bili svjesni, ali nismo imali moć da ih zadovoljavajuće riješimo. Prvi je bio uspostava vojnog ustroja ZNG u pogledu upotrebe prema ...
09.01.2010, Špegelj Martin, foto:
 Gotovac Vladimir

HADEZEovski stroj za nemoral

Kakvu god ljudsku materiju ubacite u HDZ-ovu mašinu, ona se mora toj mašini pokoravati i mora dati onaj plod koji ...
21.08.2009, osoba: Gotovac Vladimir, foto:
 

Jelić Ivo

General Ivo Jelić: Domovinski rat je izrežiran

Ivo Jelić , utemeljitelj i prvi zapovjednik legendarne 4. brigade, koja je nedavno obilježila 19. godišnjicu od svog osnutka, nedavno ...
27.04.2011, osoba: Jelić Ivo, foto:
 ..
19.07.1971  Vučković Neven
19.07.1966  Zelenika Saša
19.07.1966  Krvar Željko
19.07.1963  Mustapić Smiljan
19.07.1956  Gredičak Davor
19.07.1950  Katunar Anton
19.07.1947  Lovrić Ivan
19.07.1928  Zulić Muhamed