savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=161&davor-aras=  https://twitter.com/savjest_com?osoba=161&davor-aras=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=161&davor-aras=  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=161&davor-aras=

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 12

Oni bi nas izje...

Pogledajte ove ljude, ovdje, na Narodnom trgu. Pijuckaju na terasi kavu, sunčaju se, lipo im je. Eto vidite: kod nas proljetno sunce i idila, a tamo, u Europi, snijeg i led! I katastrofalne poplave! A mi bismo, kao, išli u Europu! Ma kakva Europa! Što će Zadar u Europi! Europa je javna kuća, Zadar bi ulaskom u nju samo izgubio svoju nevinost.

Aras Davor predsjednik Gradskog vijeća Zadra, u Globusu 2005

Nisam Tuđman, al sam kao stijena

Mene već dugo proglašavaju političkim mrtvacom s obzirom na moju dob. Podsjećam da je u životnoj dobi u kojoj sam ja danas predsjednik Tuđman pozvao hrvatski narod na obranu domovine i stvorio hrvatsku državu. Nije mi na kraj pameti uspoređivati se s prvim hrvatskim predsjednikom, ali želim reći da sam ja mala kap u nezaboravnom slapu njegova djelovanja. Ako je on mogao stvarati državu, mogu i ja u gradskom vijeću funkcionirati kao vijećnik ove ili one liste.
 

Aras Davor predsjednik zadarskog Gradskog vijeća, u Hrvatskom listu 2004

Tko tebe kamenom, ti njega ciglom

Dok postoji i jedna žrtva velikosrpske agresije u Hrvatskoj, dok se ne obnovi i posljednja cigla u Vukovaru, ne dolazi u obzir, po moralnim načelima, obnova bilo čega drugoga srušenog u Hrvatskoj. Ima hrvatskih obitelji koji nisu dobile naknadu. Po kojoj se onda logici isplaćuje odšteta obitelji Zec? Mora postojati nekakav ključ.
 

Aras Davor predsjednik Gradskog vijeća Zadra, u Jutarnjem listu 2004

Ne brani se sine, ako želiš da te osude

Gotovina je junak! Zašto bi se branio kada je nevin?

Aras Davor predsjednik Gradskog vijeća Zadra, u Jutarnjem listu  2004

Zar zbog kruha da se svadimo

U načelu prihvaćam Sanaderov posjet srpskim povratnicima, ali nije smio lomiti kruh. Kruh je sporan, prokleti kruh. Pa, ne mogu ja doći u muslimansku zajednicu i staviti feredžu na glavu. Kužite?

Aras Davor predsjednik Gradskog vijeća Zadra, u Jutarnjem listu 2004

Najsrdačnije pozdravljam čovjeka čije je sjedalo danas prazno – Antu Gotovinu. Traže ga, a ne znaju da ga mogu naći vrlo lako, u našim srcima!
 

Aras Davor predsjednik Gradskog vijeća Zadra, na svečanoj sjednici Vijeća u povodu Dana grada 2002

Osobno sam ga kao ratnog zapovjednika slušao govoriti vojnicima da se rat vodi za osvajanje teritorija, da taj teritorij brane neprijatelji i da se taj teritorij može osvojiti pobjedom.
 

Aras Davor u izvornom obrazloženju prijedloga da se Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Zadra  2001

Osobno sam ga kao ratnog zapovjednika slušao govoriti vojnicima da se rat vodi za oslobođenje teritorija koji drže neprijatelji i da se taj teritorij može vratiti pobjedom.
 

Aras Davor u nevoljko prepravljenom obrazloženju prijedloga da se Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Zadra  2001

I ja osobno, i Gradsko vijeće, i cijeli grad Zadar – svi smo mi Ante Gotovina.
 

Aras Davor na sjednici zadarskoga Gradskog vijeća  2001

Nije čestit čovjek onaj koji kaže da Franjo Tuđman nije najveći Hrvat.

Aras Davor na svečanosti imenovanja trga i rive u Posedarju imenom Franje Tuđmana 2001

O književnosti

Ako maršal Tito, ta zvijer koja je tamanila sve demokratsko ima svoj trg u Zagrebu, zašto Mile Budak ne bi imao svoju ulicu u Zadru? Budak je veliki književnik, a ostalo je za mene zanemarivo.

Aras Davor u Novom listu 2000

Dajte vi, dečki, jednostavnim riječima, objasnite nama laicima u čemu je razlika. I kako se raskužiti od ove kuge.

Pedeset godina vladavine Partije bila je vladavina kužne komunističke kolere kojoj je HDZ bio lijek. Ali vakciniranje očito nije bilo do kraja uspješno pa će hrvatski narod ponovno morati voditi antikužnu politiku.

Aras Davor na konferenciji za novinare (Feral) 2000


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


25.02.1989  Perković Dean
25.02.1981  Vetma Jakov
25.02.1980  Rimac Josipa
25.02.1965  Bogović Ivan
25.02.1963  Horjan Goranka
25.02.1962  Balint Ines
25.02.1960  Jelenčević Perica
25.02.1947  Dominiković Zlatko
25.02.1945  Lesica Ivan
25.02.1942  Đurek Marijan
25.02.1941  Lenić Ivan
25.02.1939  Jašić Zoran