savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=252&smiljan-reljic=  https://twitter.com/savjest_com?osoba=252&smiljan-reljic=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=252&smiljan-reljic=  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=252&smiljan-reljic=

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 9

FERALOVA SZUPLJA PRIČA

Mi smo pokušali rekonstruirati priču oko dosjea. Nikad nismo prešli broj od 30-ak novinara. Naravno, među tih tridesetak nalazila su se imena onih koja hrvatska javnost zna, ali i imena onih koji su javnosti nepoznati jer su funkcionirali na lokalnim razinama. Taj broj od 30-ak u odnosu 4,5 milijuna Hrvata doista je zanemariv.

Reljić Smiljan bivši ravnatelj SZUP-a, u interviewu Hrvatskom listu 2007

FERALOVO SMILJE I ZLOSILJE

Nitko nikada nije prisluškivan zato što je novinar. Jebalo mi se je li netko novinar, svećenik, stolar... Radio sam svoj posao i budući da sam, u svom segmentu, odgovarao za sigurnost države, onda sam, to je jasno, primijenio sve što sam mogao protiv onih koji su ugrožavali sigurnost.
 

Reljić Smiljan bivši šef SZUP-a, u Slobodnoj Dalmaciji 2005

Drastična razlika

Nije bila riječ o granatiranju, nego su granate donesene u grad i aktivirane. Nitko nije gađao Šibenik, to je bitna razlika!
 

Reljić Smiljan bivši šef SZUP-a, o insceniranom napadu na Šibenik 1993. godine, u Slobodnoj Dalmaciji 1999

Ugasiše mi svijetlo

Stravične događaje u Gospiću nisam rasvijetlio zato što sam bio spriječen.
 

Reljić Smiljan bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova, u Globusu 2002

Smilje i Zakoni

Nije bitno jesu li zakoni dobri ili loši već da li ih se poštuje.
 

Reljić Smiljan savjetnik u UNS-u, u interviewu Novom listu 2001

Ginekološka obrada

Kad služba pokrene obradu, mora se voditi računa o svakom detalju. Kad konkretno govorimo o ginekološkom pregledu Jasne Babić, držim da je to podatak izvučen u negativnom kontekstu i ne odgovara razini obrade što je provođena. S obzirom da su se dosjei pripremali za pokazivanje novinarima, upitno je zašto je taj podatak, iako nevažan, ipak ostao i zašto se s njim na taj način manipuliralo.

Reljić Smiljan savjetnik u UNS-u, u interviewu Novom listu 2001

Kanalizacijska obrada

Smisao vođenja obrade nije samo kažnjavanje. Ustav nam daje ovlasti da osobe obrađujemo iz sigurnosnih razloga, a ne samo zbog kaznenog progona. Ova prva kategorija vrlo je široka i njezin uspjeh vidljiv je ukoliko se npr. presječe kanal između novinara i ljudi koji im dostavljaju povjerljive informacije.

Reljić Smiljan savjetnik u UNS-u, u interviewu Novom listu 2001

Nakon pet godina od odlaska iz SZUP-a na određene procese gledam drugačije nego tada iznutra. Sada čak mislim da smo neke obrade vodili preblago.
 

Reljić Smiljan savjetnik u UNS-u, u interviewu Novom listu 2001

Kažu da u dosjeima SIS-a postoje vrlo bitni detalji koji su skupljani, možda neki od njih i na nedopušteni način, ali oni mogu imati svoju važnost i svoju težinu.
 

Reljić Smiljan savjetnik u UNS-u i bivši šef SZUP-a, u interviewu Fokusu 2001


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


10.04.1964  Ančić Tomislav
10.04.1955  Nemec Josip
10.04.1951  Fekete Ivan
10.04.1950  Marić Vinko
10.04.1947  Đukić Milan