savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=2952&drazen-budisa=  https://twitter.com/savjest_com?osoba=2952&drazen-budisa=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=2952&drazen-budisa=  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=2952&drazen-budisa=

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 67

Hipernatalitet...

Umjesto da ostavljamo dugove, mi ostavljamo potomke...

Budiša Dražen lapsus u emisiji Otvoreno HRT - 15.11.11. 2011, studeni

Priča o Crvenkapici i zločestom vuku...

Prije osam godina su na splitskoj rivi vikali „Ne damo naše generale“, a kada su osvojili vlast onda su „identificirali, uhitili i transferirali“ i nisu se stidjeli što su jučer govorili, a danas „šalju pozdrave“ onima koji su dobili tolike godine robije.

Budiša Dražen www.slobodnadalmacija.hr 2011, rujan

Od koga ili čega...

Hrvatsku treba čuvati od modela zaduživanja i prodaje djedovine, od svih oblika kriminala i korupcije skrivenih u domoljubno ruho, od hobotnice koja je obuhvatila politički, pa čak i vojni vrh Hrvatske. Na koncu, da, „Čuvajmo Hrvatsku“, ali od HDZ-a!

Budiša Dražen www.slobodnadalmacija.hr 2011, rujan

Čuvajmo Hrvatsku!

Na ovim će se izborima građani očitovati ne samo o mandatu Ive Sanadera i Jadranke Kosor nego i o našem cjelokupnom putu od 1991. do danas, birat će između hrvatskog patriotizma i profiterskog patriotizma. Oni koji su uspostavili sustav što nas sada zaprepašćuje jer nismo mogli shvatiti razmjere svega toga, jučer su nam došli s parolom „Čuvajmo Hrvatsku“.

Budiša Dražen www.slobodnadalmacija.hr 2011, rujan

Ili - ili

U svakom slučaju, uz pretpostavku dobrog izbornog rezultata, HSLS vidim kao dio nove vlasti u Hrvatskoj ili kao značajnu oporbenu parlamentarnu stranku.

Budiša Dražen www.slobodnadalmacija.hr 2011, kolovoz

Brod...

1. HSLS je stranka političkog centra. Slični smo lađi koja plovi Dunavom pa se nekad zaustavi na lijevoj, a nekada na desnoj obali, no nakon toga i dalje nastavlja mirno ploviti. ( Leksikon hrvatske političke gluposti, ožujak, 2003.) 

2. U Hrvatskoj nema ni jedne političke stranke za koju bi mogli kazati da s njom nećemo. (Feral Tribune, svibanj 1997.)

3. Hrvatski brod 20-ak godina bio je nagnut na desnu stranu. Sada postoji opasnost da se naglo nagne ulijevo i uz predsjednika države koji je također došao s lijeve strane izgubi ravnotežu. HSLS kao jedina stranka neumrežena s lijevima ni s desnima, neopterećena totalitarnim ideologijama, bez hipoteke Jasenovca ili Blajburga, jamči stabilno vođenje hrvatskog broda.

Budiša Dražen www.slobodnadalmacija.hr 2011, studeni

Komunisti i komunjare...

Dolaskom SDP-a na vlast, koji ima 20 tisuća bivših komunista, zapravo sam smijenio dvostruko više bivših komunista koji su u HDZ-u... Ako ćemo tako, to je zasluga, a ne krimen... HDZ je u svojim redovima imao veliki broj bivših komunista. Stoga, priča HDZ-a "o komunistima koji opet dolaze" je bespredmetna, a HDZ će u prosincu izgubiti vlast.    

Budiša Dražen na napade Darka Milinovića da je doveo komuniste na vlast - www.indeks.hr 2011, studeni

Nekad je bolje pregristi jezik...

Jadranka Kosor ušla je u Partiju kada je meni počelo suđenje za Hrvatsko proljeće. Bolje bi bilo HDZ-u da ne govore o bivšim komunistima!

Budiša Dražen www.indeks.hr 2011, studeni

Drž' kormilo Dražene da ne zaljuljaš opet desno ili lijevo...

Zakašnjela borba protiv korupcije zaslužuje respekt, ali ne ocijenjuje se sada pola mandata nego cijeli mandat HDZ-a.

Budiša Dražen www.indeks.hr 2011, studeni

Daaaado, zar i ti sine Brute?!?

Ako sam ja doveo Ivicu Račana na vlast, onda je i Darko Milinović doveo Jadranku Kosor na vlast, koja je u partiju ušla baš one godine kad sam ja osuđen za kontrarevolucionarni napad na državno uređenje.

Budiša Dražen skup HSLS-a u Zadru - www.t.portal.hr 2011, listopad

Kad ja krenem...

Ako sam 2000. godine doveo bivše komuniste iz redova SDP-a na vlast, za što me proziva hadezeovac i bivši komunist Darko Milinović, onda sam još više zaslužan za to što sam tada skinuo s vlasti 40.000 bivših komunista, koliko ih otprilike i danas ima u redovima HDZ-a.

Budiša Dražen www.tportal.hr 2011, listopad

Otkud Milanović na čelu SDP-a?!?

Moram reći da Milanovića  nisam doživljavao kao SDP-ovca. Čak štoviše. Upoznao sam ga kao predstavnika Ministarstva vanjskih poslova u savjetu Hrvatskog centra za razminiranje koji sam ja vodio. Tako smo se upoznali. I mogu vam reći da sam ja mislio da je on u HDZ-u. Još se sjećam da sam razmišljao – pa dobro da ta stranka ima takvih mladih i obrazovanih ljudi koji znaju jezike. To je bio moj doživljaj Milanovića. Po načinu na koji je on tamo raspravljao i rezonirao ja sam bio uvjeren da je on Mladež HDZ-a. Možda ne mladež, ali mlađi kadar HDZ-a. I još sam bio zadovoljan što ih oni imaju takvih. A onda su prošle godine i ja njega ugledam na nekom skupu SDP-a. I kažem pa taj je čovjek bio u Savjetu Centra za razminiranje. Otkud on sada na skupu SDP-a?

Budiša Dražen www.seebiz.eu 2011

FERALOVA ŽRTVA AUTOKRACIJE

* Kako su Vaši roditelji primali sinovo političko djelovanje? Suđenje i zatvor koji su došli kao posljedica toga djelovanja?
– Evo primjera. Bio sam potpredsjednik Sabora i u posjetu mi je bila majka. Na kućna vrata pokucaju mi dva policajca, kažu imaju nalog za moje privođenje zbog neplaćanja kazne za parkiranje. Prema njihovoj evidenciji pet je plaćenih kazni, a jedna nije. Bio sam uvjeren da sam platio sve. Godinu dana kasnije otkrio sam da je ta šesta – skliznula sa stola. Međutim tada sam bio uvjeren da me okrivljuju nevinog. Uistinu je bila riječ o privođenju, jer je postupak, na koji se ja nisam odazivao, bio okončan; mislio sam, zašto bih se odazivao kad sam sve to platio! Kažu mi policajci, kazna je jedan dan zatvora. U tom trenutku pogledam majku, i vidim na njezinu licu da su to njoj poznati prizori iz prošlosti. A ja kažem “U redu, samo da se obučem”. Sad su se i policajci šokirali pa će: “Pa nemojte, gospodine Budiša, nema potrebe”, a ja ću na to njima: “Zašto ne?”. Uglavnom poslije konzultacije sa svojim pretpostavljenim odustali su, ali je moja majka uzdisala “Pa zar opet, nakon svega!”

 

Budiša Dražen iz razgovora Branke Primorac s Draženom Budišom u Večernjem listu  2007

FERALOVI PSIHOLOZI RATA

Nazočnost Hrvatske vojske bila je psihološka pomoć hrvatskom narodu u BiH koji se borio za svoj životni opstanak.

Budiša Dražen urednik u Školskoj knjizi, na promociji knjiga s povijesnom tematikom na Interliberu 2006

FERALOV ANEKSIOZNI POREMEĆAJ

Na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine u ratu je sudjelovalo samo 1500 hrvatskih vojnika. Dakle, ukupno u jačini jedne brigade. Tim snagama Republika Hrvatska je mogla "anektirati" jednu livadu, a ne državu, kako nas lažno optužuju i u Haagu. A to tvrde, nažalost, i neki hrvatski političari, koji pričaju bajke o 13 brigada HV-a.
 

Budiša Dražen urednik u Školskoj knjizi, na promociji knjiga s povijesnom tematikom na Interliberu 2006

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   1 2 3 4 5 od 5  Sljedeći Zadnji


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


02.03.1990  Obradović Ivan
02.03.1969  Kukolja Štefica
02.03.1968  Jerolimov Ante
02.03.1957  Kovačević Pero
02.03.1954  Levačić Branko
02.03.1949  Zavareo Joško
02.03.1940  Janković Branko
02.03.1912  Nikolić Vinko