savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=312&stjepan-mesic=&izrekePage=3  https://twitter.com/savjest_com?osoba=312&stjepan-mesic=&izrekePage=3  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=312&stjepan-mesic=&izrekePage=3  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=312&stjepan-mesic=&izrekePage=3

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 63

FERALOVO "U SE VRIME LOVIŠĆA, MARKAČ NAM SE NAVIŠĆA..."

General Lucić mi je potvrdio da je general Markač bio u generalskom lovu kraj Đakova, ali da on osobno nije nikoga pozvao. Pozive za lov svake godine umirovljenim i aktivnim generalima šalju kabineti, a svaki general mora znati može li ići u lov ili ne. Nisu pozvani jedino oni koji nisu bili dostupni, što je, u ovom slučaju, bio general Glavaš.
 

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u izjavi za medije  2008

FERALOV BESJEDNIK SVIH GRAĐANA

Taj si Peratović očito daje nekakvu važnost. Ja neću demantirati mnoge koji me svaki put napadnu, poput Dujmovića, Ivkošića, Margetića ili takvih likova. U takve valjda spada i ovaj, samo što ja o njemu ništa ne znam. A ako uživa u tome da ga ja ne volim, neka uživa.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u izjavi za medije 2007

FERALOVO ZNANJE KROZ GUSTO GRANJE

Ja o tom Peratoviću ne znam ništa, niti me on zanima. Niti čitam njegov blog, niti mi itko govori što on piše. Za mene je totalna nepoznanica, i ne vidim nijedan razlog zašto bih spominjao njegovo ime.
 

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u izjavi za medije 2007

FERALOV KRITIČNJAK

Postoje tri kategorije mojih kritičara. U prvu kategoriju ulaze oni koji su skupljali mrvice sa stola ratnih profitera. Druga kategorija su oni koji vide da su neki dobro prošli pa bi i oni to sada. I treći su mrzitelji. Oni mrze sve oko sebe, pa onda naravno i mene. Njihovo je pravo da me mrze.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u interviewu Jutarnjem listu 2007

FERALOVO «KOJI NAM JE KRULJAC?»

Znate, kod nas je ipak jedna mala mana, a to je da sve opraštamo Hrvat Hrvatu, samo ne opraštamo uspjeh. I meni se čini da je to jedan od glavnih razloga zašto se čitavo vrijeme proziva general Kruljac.

Mesić Stjepan predsjednik Republike, u razgovoru s novinarima u Osijeku 2007

FERALOV AKROBATSKI SKOK U VLASTITA USTA

U Australiji sam govorio u funkciji ratne propagande i s pozicije stranačkog čelnika HDZ-a. Napravio sam verbalnu akrobatiku pokušavajući publici reći ono što je ona željela čuti, a da pri tome ostanem na svojim uvjerenjima.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, na predavanju u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti 2006

FERALOV ZAUSTAŠLUK

Tada nije bilo skupa na kojem se nisu pjevale različite pjesme, pa tako i ta o Juri i Bobanu. Nije se valjda pjevalo "Po šumama i gorama"! Nekad sam na takvim okupljanjima ostajao, katkad odlazio, nekad sam šutio, nekad otvarao usta.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, o snimkama iz 1992. na kojima on i Vladimir Šeks pjevaju "Evo zore, evo dana", u interviewu Večernjem listu 2006

FERALOVA SRDAČINA

Kad je Bush sa suprugom Laurom dočekivao uzvanike na večeru, prilikom mog dolaska istupio je par koraka, obgrlio me i poljubio. Jedino mene od svih državnika na večeri. I to vrlo srdačno.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, na Hrvatskom radiju 2006

Magla na granici

Moram naglasiti da Hrvatska nije intervenirala u BiH, niti je Hrvatska agresor, kao što neki pokušavaju insinuirati ili optužiti. Hrvatska vojska nije mogla prijeći hrvatsku granicu bez odluke Sabora i predsjednika Tuđmana, a takve odluke nije bilo.
*
Nikada nisam rekao da su naše postrojbe bile u BiH, ali evidentno je da su ondje kao vojnici bili naši građani. Ne znam kako su tamo išli.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u interviewu Jutarnjem listu 2006

Ima u Boga dana

Ne treba se toliko opterećivati samim datumom kao što je 17. ožujka. Sami datumi su manje važni, ako pregovori ne počnu 17. ožujka, počet će 18. ili nekog drugog bliskog datuma.

Mesić Stjepan predsjednik RH, u razgovoru s novinarima 2005

"S PREDSJEDNIKOM NA KAZNU!"

Prigovara mi se da sam rekao da bih Gotovinu pozvao na kavu. Što znači ako ja pozovem nekoga na kavu? Znači da sa mnom sjedi šest policajaca. Pa neću ja hapsiti nekoga, ali hoće policajci. Zar sam trebao baš sve govoriti što bi se u takvoj situaciji dogodilo? Pa jasno da bi policija reagirala, ali trebam uvjeravati moje stalne kritičare koji ne razumiju o čemu se radi.

Mesić Stjepan predsjednik RH, u razgovoru s novinarima 2005

"ARBEIT MACHT FREI!"

Industrijska proizvodnja u ratnim je godinama u Hrvatskoj padala, što se nije dogodilo ni u jednoj državi pogođenoj ratom. U svakoj zemlji koja je bila u ratu proizvodnja je rasla. Pogledajte samo Treći Reich, 1942. godine, kada je Njemačka bila najviše bombardirana, onda su imali najveću proizvodnju.

Mesić Stjepan predsjednik Republike Hrvatske, u razgovoru s novinarima u Dugoj Resi 2005

Don Stipe - mač bez oštrice

Ja sam u proteklih deset godina često, i to svjesno, preuzimao ulogu Don Quijotea.

Mesić Stjepan hrvatski predsjednik, u Opatiji 2009

Uhvatio usran štap

Taj gospodin je utopljenik koji se hvata za slamku, ali to je premala slamka, ako se želi uhvatiti da se spasi on mora imati pojas za spasavanje a ne slamku.

Mesić Stjepan predsjednik RH, o Polančecovim optužbama u Sinju 2009

Tko kaže da je on pijanica?

Moramo zasaditi što više maslina, smokava, trsova vinove loze, a Friščić zna što je vinova loza.

Mesić Stjepan komentirajući izjavu Josipa Friščića kako "nije on (Friščić) brao masline sa Srđanom Mladinićem" 2009

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   1 2 3 4 5 od 5  Sljedeći Zadnji


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


21.02.1989  Ćeran Darija
21.02.1964  Blažek Ivan
21.02.1958  Alić Neven