savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=323&ivica-racan=  https://twitter.com/savjest_com?osoba=323&ivica-racan=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=323&ivica-racan=  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=323&ivica-racan=

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 95

REKETIRANJE KRAJINE

Tenis igram već desetljećima. Sada igram u Podsusedu u klubu jakog nacionalnog naboja, iz kojeg su mnogi otišli u rat, u kojem se prenosilo oružje pa sam i sam u tome sudjelovao.

Račan Ivica premijer, u interviewu Slobodnoj Dalmaciji 2001

FERALOVA SPOMENICA DOMOVINSKOG RAČANA

Na sastanku u jesen 1990. godine u vodstvu stranke otvoreno sam rekao: "Sukob s velikosrpskom politikom, i oružani, jest neminovan. Ako netko zbog bilo kojeg razloga ne može sudjelovati u aktivnom otporu, neka sada istupi, inače ćemo ga tretirati kao izdajicu!"

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u interviewu Novom listu 2007

FERALOV HOMO ELECTUS

Kotromanović je napravio evoluciju i približio se SDP-u.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, o imenovanju Ante Kotromanovića predsjednikom stranačkog Savjeta za Domovinski rat i branitelje, u izjavi za medije 2006

FERALOVA STRANKA DEMOKRATSKIH PRIJEDLOGA

Što se tiče SDP-a kao stranke koja je predložila da se jedan zagrebački trg nazove imenom Franje Tuđmana, zašto ne? Zašto bi samo jedna stranka imala autorsko pravo na takve prijedloge?

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u interviewu Nacionalu 2006

FERALOVO PRANJE DIGNUTIH RUKU

Umjesto toga da smo se u Deklaraciji o Domovinskom ratu izjašnjavali je li Hrvatska, kao država, bila agresor u BiH ili ne, moralo se barem ostati na ocjeni da je iz Zagreba išla i agresivna politika prema BiH zbog postojanja dva nivoa definiranja i provođenja politike. Žao mi je što je u tu deklaraciju, koja je trebala govoriti o Domovinskom ratu u Hrvatskoj, upletena i BiH. Ne spadam u one koji rat u BiH izjednačuju s Domovinskim ratom u Hrvatskoj, što su neki radili na štetu i Hrvatske i bosanskih Hrvata.

Račan Ivica predsjednik SDP-a i premijer Vlade RH u vrijeme donošenja Deklaracije o Domovinskom ratu, u interviewu Jutarnjem listu 2006

FERALOVA TEKUĆA PITANJA

Nastavi li Sanader sa svojim već poznatim uvredama na račun SDP-a ili mene, mogu samo poručiti: Neću više držati vodu u ustima!

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Večernjem listu 2006

FERALOVE «SVE NJEGOVE BITKE»

Podsjećam da je za vrijeme moje vlasti u Saboru odbačena kvalifikacija da je Republika Hrvatska bila agresor u BiH.
 

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Večernjem listu 2006

FERALOV MITROPOLIT-BIRO

Ako moj koncept, nakon provedene široke unutarstranačke rasprave, prihvati Glavni odbor, postat će to svojevrsna Biblija za svakog SDP-ovca.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Jutarnjem listu 2006

FERALOV VELIKI VOĆKA

Ne trese se SDP! Vi pojedinci tresete stranku izvana, ali SDP je čvrst i stabilan. Otpadne tek pokoja trula voćka.
 

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u interviewu Globusu 2005

FERALOVA PAJDAŠKA MLADEŽ

Koalicija SDP-a i HSP-a u Velikoj Gorici opstat će, pa makar i u opoziciji.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Večernjem listu 2005

FERALOVO «CICIBAN, DOBAR DAN!»

Na pitanje o koaliciji SDP-a s HDZ-om ili HSP-om sada ne mogu odgovoriti. O nekoj općoj koaliciji nema govora. Mi dosad nismo koalirali s HDZ-om, za razliku od nekih koji su nas stalno optuživali kako planiramo koaliciju s HDZ-om, a oni sami su s njima na terenu koalirali. No, bili smo svjesni da će trebati napraviti civilizacijski iskorak kad je riječ o lokalnim izborima. Situaciju s državne razine, gdje je HDZ na vlasti, a SDP mu je čvrsta oporba i alternativa, ne treba automatski prenositi na svaku lokalnu jedinicu. To je stav koji se može prihvatiti kao europski. Civilizacijski iskorak u tom smislu je nešto što od nas u SDP-u treba očekivati.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u interviewu Jutarnjem listu 2005

FERALOVA VELIKA GOVORNICA

Jasno smo rekli da nema koalicije s HDZ-om. Kritičari možda žele iskoristiti slučaj Velike Gorice, gdje je SDP ušao u koaliciju s HSP-om. No, naglasili smo da je to samo izuzetak i eksperiment koji ćemo prekinuti bude li išao loše.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Novom listu 2005

FERALOVO DJEVIČARENJE

Javili su se frustrirani delegati koji očito pripadaju ljevijoj frakciji SDP-a. Branim pravo na takve žestoke stavove, ali SDP je dovoljno jak da ne dopusti da to postane mainstream stranke i ne treba postati avangarda sloja kojeg više nema – klasične radničke klase. Dakako da se ne slažem da stranka treba ići ulijevo i osloniti se na radničku klasu jer smo je navodno napustili. To je ljevičarski jezik prve polovice 20. stoljeća, i kada se kaže da bi tako dobili više od 40 posto, ispada da je Hrvatska radikalno lijeva, a to je potpuno nebulozno.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u interviewu Poslovnom dnevniku 2005

"KRHKO JE ZNANJE..."

Nisam znao za prisluškivanje novinara. Da jesam, reagirali bismo upravo zato što smo s dolaskom na vlast zatekli upravo takav problem.

Račan Ivica predsjednik SDP-a, u Večernjem listu 2005

Odlučno ću možda odlučiti

Ako bude trebalo, bit ću predsjednički kandidat.

Račan Ivica u interviewu Večernjem listu 1999

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   1 2 3 4 5 od 7  Sljedeći Zadnji


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


25.08.1970  Maletić Josip
25.08.1958  Bakarić Darko
25.08.1956  Zadre Marijan
25.08.1956  Nehvatal Slavko
25.08.1954  Palijaš Dubravko
25.08.1952  Skokandić Frano
25.08.1950  Knapić Josip
25.08.1933  Bergman Branko