savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=341&franjo-tudman=&izrekePage=4  https://twitter.com/savjest_com?osoba=341&franjo-tudman=&izrekePage=4  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=341&franjo-tudman=&izrekePage=4  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=341&franjo-tudman=&izrekePage=4

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 188

Trampit ćemo kunu

Kad  su kazali da je kuna valuta NDH, onda sam kazao: Kakva  NDH! Imamo je na hrvatskom grbu Slavonije iz 12. stoljeća. Osim  toga, znao  sam  da se ta kuna upotrebljavala negdje i  u  svijetu,  od Rusije do Amerike, kao platežno sredstvo.
 

Tuđman Franjo u interviewu glavnim urednicima "hrvatskih medija": Hrvatske televizije, Hrvatskog radija, Hrvatskog vojnika, Hrvatskog slova, Vjesnika, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i Velebita  1997

Stavim prst u more i povezan sam sa čitavim Svijetom

U  muslimanskim  predodžbama  o muslimanstvu  i  svijetu  postoji princip  da svaka muslimanska država, svaki muslimanski  subjekt, mora  težiti povezivanju s nekom islamskom državom; ako  ne  može biti  izravno povezan, onda barem preko mora. I tada je u  jednom dijelu  muslimanskog vodstva prevladala ideja da moraju  ovladati Mostarom i izbiti na more.
 

Tuđman Franjo u interviewu glavnim urednicima "hrvatskih medija": Hrvatske televizije, Hrvatskog radija, Hrvatskog vojnika, Hrvatskog slova, Vjesnika, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i Velebita 1997

Formalno o neformalnom

Formalno je u Hrvatskoj nezaposleno 16-17 posto, međutim, stvarno nije niti 9 posto, jer su ti nezaposleni samo formalno nezaposleni.
 

Tuđman Franjo u interviewu glavnim urednicima "hrvatskih medija": Hrvatske televizije, Hrvatskog radija, Hrvatskog vojnika, Hrvatskog slova, Vjesnika, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i Velebita 1997

Ja imam kuću, od neznam kolko milijuna

Zanimljivo  je  ovo - nisu bili samo  umirovljenici  zakinuti  za vrijeme  razdoblja Domovinskog rata. Molim vas lijepo,  mi  imamo danas  takvu  situaciju, čemu sam ja dobrim dijelom  krivac,  jer nisam dopustio da se meni podigne plaća, da danas obični referenti u privatnim poduzećima imaju veću plaću negoli naši ministri.

Tuđman Franjo u interviewu glavnim urednicima "hrvatskih medija": Hrvatske televizije, Hrvatskog radija, Hrvatskog vojnika, Hrvatskog slova, Vjesnika, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i Velebita 1997

Oprosti im pape, jer ne znaju što čine

Budite uvjereni da ćemo doslovno primijeniti Zakon o oprostu  jer ne želimo obnavljanjem procesa i naknadnim optuživanjem  otvarati stare rane, i nikakvih popisa ratnih zločinaca, onih kojima treba suditi,  više  neće biti, a pred sud će samo oni koji  su  zaista okrvarili ruke. Bilo je i prošlih tjedana nekih presuda u  Hrvatskoj, no to nije bila stvar politike nego sudstva koje je  provodilo istragu i donosilo odluke još iz vremena rata, a čak ćemo  i taj problem ovih dana razmotriti u hrvatskom državnom vodstvu

Tuđman Franjo u Belom Manastiru 1997

Tko nije sa nama, taj ruši 'Rvatsku

Ovi  izbori  dokazali su kako su svi protivnici  HDZ-a  ujedno  i protivnici suverene hrvatske države.

Tuđman Franjo u postizbornom govoru 1997

Sve su to unutrašnji neprijatelji

Nema  primjera  u  svijetu da jedna većinska  stranka  kada  nuđa suradnju  da te manje stranke ne prihvaćaju tu suradnju. Bilo  bi vrijeme da članstvo tih stranaka razmisli o vodstvu tih stranaka, da ih priupita u koje ste svrhe vi za rušenje HDZ koja je to  sve ostvarila i koja dobiva takvu uvjerljivu većinu. 
 

Tuđman Franjo u postizbornom govoru 1997

Prosvjetli me pape

Hrvatska do sada, dok je HDZ nije integrirala, nikad nije bila ni teritorijalno ni duhovno integrirana.
 

Tuđman Franjo u postizbornom govoru 1997

Ni bez mame, a ponekad i tate

Ima i onih poput liberala koji govore da nije važan narod nego je važan čovjek. A ja vam kažem ne može biti pojedinca, čovjeka  bez svoje obitelji.

Tuđman Franjo na predizbornom skupu u Splitu 1997

Što sam ja to radio u FK Partizanu

Kod  hrvatskog  naroda svijest o  nacionalnoj  postojanosti  nije nikad  bila  zatrta. Tu svijest nisu mogle  promijeniti  ni  tzv. velike  ili  nadnacionalne ideje  panslavizma,  austroslavizma  i jugoslavenstva.

Tuđman Franjo u mađarskom Parlamentu 1997

Nešto smrdi u toj Euripi

Pokušaji  stvaranja  jedinstvene Europe nisu nove pojave,  ti  su procesi postojali od Rimskog Carstva i Habsburške monarhije. A ne treba zaboraviti ni Napoleonovu ni Hitlerovu Europu, pa ni  Staljinovu sovjetsku Europu.

Tuđman Franjo u mađarskom Parlamentu 1997

Ustani, bane Jelačiću

Zahvaljujem mađarskoj demokratskoj vlasti što je hrvatska manjina ponovno postala sastavni dio hrvatskog nacionalnog bića.

Tuđman Franjo prigodom posjeta Hrvatskoj školi u Budimpešti 1997

Da, da u mnogo čemu

Vi  Hercegovci u mnogo čemu služite kao primjer svima  drugima  u Hrvatskoj.

Tuđman Franjo na otvaranju Aluminijskog kombinata u Mostaru 1997

Problemi malih gradova Berlina i Drezdena

Problema  ima Zagreb kao i svi gradovi svijeta pa i manje  negoli veliki gradovi svijeta koji nisu prošli rat koji smo mi prošli.

Tuđman Franjo u šetnji Trgom bana Jelačića  1997

Ugasimo taj Feral

Dalmacija  je kolijevka hrvatske državnosti, ali stjecajem  okolnosti u njoj se razvijalo i autonomaštvo i unitarizam, a u blizini  su bile čak i četničke čete u Drugom svjetskom ratu. I  danas imamo nekakvih feralskih sramota u Splitu, koje sramote i Split i Hrvatsku!

Tuđman Franjo na predizbornom skupu u Splitu  1997

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   2 3 4 5 6 od 13  Sljedeći Zadnji


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


19.04.1976  Galić Iva
19.04.1973  Kopić Vlatko
19.04.1965  Rendulić Željko
19.04.1962  Šapina Stipo
19.04.1947  Giron Manon
19.04.1941  Iveković Ivan
19.04.1940  Grigić Ivan