savjest IZREKE

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?osoba=6394&vesna-girardi-jurkic=  https://twitter.com/savjest_com?osoba=6394&vesna-girardi-jurkic=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?osoba=6394&vesna-girardi-jurkic=  http://savjest.com/savjest_rss.php?osoba=6394&vesna-girardi-jurkic=

  
Objavi na:
 

Share on Google+

 

Ukupno zapisa: 29

FERALOVO "RAZREŽI... SJETI SE..."

Kada je riječ o slučaju Feral Tribunea, ponavljam: Ministarstvo kulture i prosvjete proslijedilo je mišljenja Ministarstvu financija i ono je tada razrezalo porez. Ministarstvo financija moglo je odbiti razrez poreza na isti način kako su odbijeni i drugi zahtjevi, na primjer u slučaju isplate božićnice prosvjetnim djelatnicima i dopunskih nastavnih sati.
Mišljenje se temeljilo na ocjeni opreme i lascivnih fotopriloga tjednika koje je koncipirano izvan tada u Hrvatskoj uvriježenih moralnih i duhovnih društvenih vrijednosti s velikim primjesama poruge, a ne samo kritike.
 

Girardi-Jurkić Vesna bivša ministrica kulture, u interviewu Vjesniku  2005

Duni vjetre malo sa Neretve

Cijeli život osjećala sam potrebu za zrakom, imala sam mnoge šubare i šešire, ali ih nikada nisam nosila, jer su mi smetali i sputavali me, i kao u mladosti, tako i danas, sjedim na propuhu. Zato koristim lepezu, koja mi je i tik i potreba, i nemam je se namjere odreći. Ako su dekolte i lepeza lagani erotizam, zašto ne?

Girardi-Jurkić Vesna u interviewu Nedjeljnoj Dalmaciji 1999

Tijekom jednog zajedničkog ručka rekla sam predsjedniku Tuđmanu da bi trebao biti malo blaži s “istarskim tovarom”: “Predsjedniče, Istra vam je kao žena: svaka žena će prije ili kasnije pasti ako se potrudite...” Žao mi je da nije slušao moje savjete u vezi s Istrom.

Girardi-Jurkić Vesna u Jutarnjem listu 2001

O volim kad smo u timu i ja zapovjedam

Ja  izuzetno volim timski rad, iako moram priznati da sam  pomalo autokrat, volim zapovijedati.

Girardi-Jurkić Vesna u interviewu Stilu 1995

O šta ja sve trpim zbog Hrvatske

Izdala  sam jedino svojeg sina. Ostavila sam ga u Puli kad mu  je bilo  deset  godina,  a vratila se kad je već bio  viši  od  oca. Voljela bih da me prati u Pariz, no bojim se da neće htjeti. Zbog mojeg obola hrvatskoj državnosti, moj je sin izgubio svoju majku.

Girardi-Jurkić Vesna u interviewu Gloriji 1995

Otvaram i konzerve

Osoba koja je samo prošle godine otvorila preko 70 manifestacija, a to sam bila ja, koju nitko nikad nije vidio s papirićem u ruci, koja može tijekom dana otvoriti tri ili četiri različite manifestacije, koja govori tri jezika, možda po uvjerenju i ne odgovara svakoj stranci.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Novom listu" 1994

O znam šta sam

Ja sam tuđamanovac. Mislim da sam vam time sve rekla.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Novom listu" 1994

O mi smo još i dobri

Uzmimo za primjer Italiju koja je sedma, a neki kažu čak i  treća sila  u  svijetu po gospodarstvu. Muzeji su u Italiji  u  lošijem stanju nego kod nas.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Novom listu" 1994

O peticijama

Ne mogu komentirati sakupljanje potpisa po uglovima i trgovima  s određenim namjerama.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Vjesniku" 1994

O i satira se može satrti

Mogli  bi razviti cijelu teoriju ili održati simpozij o tome  što je  šund, a što satira. To je jedna tema koju bi ove  jeseni  čak trebalo "zarotirati", ne zbog "Ferala", nego inače - zbog  hrvatskog tiska i izdavaštva, da vidimo što naš tisak i narod misle  o toj tematici.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

O budite jasni

U  vezi  s  tim, imamo jednu jako dobru paralelu  s  američkim  i engleskim  filmovima tidesetih godina. Tamo ste imali scene  pune naboja koje su bile i glazbom potencirane, kamerom, dobrom  fotografijom, i mogli ste jednako tako dobro osjetiti naboj i grozotu rata  ili  poetiku i ljepotu jednog ljubavnog susreta. Pa  čak  i erotične  scene,  koje  su  bile zamagljene,  ali  ste  u  jednom krešendu,  kroz dramaturgiju ili glazbu, dobili pravi  osjećaj  i znali  što slijedi. Prema tome, želim reći da se sve ono  što  se želi kazati može reći i na jedan drugi način.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

O dosadnim novinarima

Vi  ne možete permanentno lupati i na predsjednika države,  i  na ministre, i na dužnosnike, i na svećenstvo. Može vam se koji  put ne  svidjeti  neki akt, neki politički potez, ali  to  ne  možete raditi iz dana u dan!

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

O sve mora imati mjeru

Ja  volim dobre karikature, također i fotomontaže, zašto  da  ne, ali svaka stvar treba imati neku mjeru.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

O sve ima svoje vrijeme

Morate  shvatiti jednu stvar - kod nas je rat, i mi ćemo  doći  u demokraciju.  Ali senzibilitet naših ljudi još uvijek je ipak  ma na drugi način gradiran i normiran.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

O olakšajte mi dušu

Osobno bih željela da "Feral", ako želi biti dobronamjeran,  bude rađen u cilju olakšanja našeg života.

Girardi-Jurkić Vesna u intervjuu "Nedjeljnoj Dalmaciji" 1994

UČITAJ VIŠE ...
Prvi Prošli   1 2 od 2  Sljedeći Zadnji


 

..
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


24.05.1979  Grbin Peđa
24.05.1976  Čvarković Radomir
24.05.1965  Herceg Milan
24.05.1961  Vresk Josip
24.05.1957  Pavić Vlasta
24.05.1938  Ramušćak Marijan
24.05.1937  Tomac Zdravko