savjest Krik savjesti

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?krik=30&covid-19-nije-nasa-bolest=  https://twitter.com/savjest_com?krik=30&covid-19-nije-nasa-bolest=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?krik=30&covid-19-nije-nasa-bolest=  http://savjest.com/savjest_rss.php?krik=30&covid-19-nije-nasa-bolest=

Zaštita pušača od zaraze virusom SARS-CoV-2 preko 90%!?

Autor:

../krik_savjesti/autor.php?autor=3&savjest

savjest
Grupa/udruga:
Datum:
06.11.2021
Slika autor/izvor:
savjest
Objavi na:

 

 

 

     Prošlo je osam mjeseci otkako sam izašao sa svojim osvrtom na mogućnost zaraze pušača virusom SARS-CoV-2 (dalje u tekstu -koronom). Vrlo oprezno sam pretpostavio da je pušenje smrt, za koronu ili ako nije smrt onda je obrana od razvoja težih oblika bolesti COVID-19.

     U današnjem članku iznosim svoje mišljenje i ne nagovaram nikoga da vjeruje u ono što će pročitati. Ponovo pozivam sve one koji ovo pročitaju da uključe mozak, izoštre zamagljeni pogled , pročitaju što više literature i na temelju vlastitog promišljanja donesu zaključke.

     Pri tome želim naglasiti da, ako slučajno vaš zaključak bude sličan onom koji ću vam iznijeti, budite spremni pretrpjeti brojne napade od pravovjernih znanstvenika, novinara, političara, ... svojih susjeda.

     Zašto? Zato što se pojavila nova vjera - Covidologija. Ona je proglasila dogme koje ne smije nitko propitkivati. Kad pukotine u njihovim tvrdnjama postanu očigledne, na scenu stupaju covidolozi (tumači provovjerja) koji sve nevjernike uvjeravaju kako su oni baš to govorili ili kako su oni baš tako nešto predvidjeli samo nevjernici to u svom neznanju ili gluposti nisu mogli shvatiti.

     Unatoč tome iznosim svoju tvrdnju: zaštita pušača od zaraze virusom SARS-CoV-2 preko 90%, za razvoj težih oblika bolesti preko 95%, a za smrt uzrokovanu bolešću gotovo 99%, i to od svih dosadašnjih sojeva virusa.

Moje krivovjerje

- Od 477 zaraženih koje sam popisao 436 je nepušača i 41 pušač. U pušače su ubrojeni oni koji su za sebe rekli da su pušači. U nepušače su ubrojeni i oni koji su rekli da su bivši pušači (prestali pušiti prije šest ili više mjeseci). Prestao sam zbrajati (prije dva mjeseca) kad su mi počeli prijavljivati iste ljude. Iako sam prestao zbrajati nastavio sam pratiti i mogu reći da je trend potpuno jednak, a s pojavom delta varijante još i više ide u korist pušača.

- Pokušao sam nagovoriti jednog kolegu novinara da poprati moj pokušaj zaraze virusom. Odlučio sam sjediti s dvoje pozitivnih na koronu i vidjeti pije li vodu moja teorija. Kolega novinar je odustao jer, kako je rekao, ne želi sudjelovati u mom samoubojstvu. Uspio sam nagovoriti dvoje zaraženih kolega (tražili su da ostanu pod svaku cijenu anonimni) da odsjedimo dva i pol sata uz piće, razgovor i koronu. Nisam se uspio zaraziti. Razgovor je bio ugodan, a ja sam se ispričao za zadimljenu kuhinju.

- Sudjelovao sam kao pomoćno osoblje u kampanji za lokalne izbore. Redovno smo se sastajali, bez maski, na dogovorima uz piće, jelo, zajebanciju, … . Bilo nas je od 20 do 35 u prostoru od četrdesetak kvadrata. U tih mjesec dana takvih sastanaka je bilo desetak. Nitko se nije zarazio. Bilo je 80% pušača.

- Razgovarao sam sa šest anesteziologa iz pet gradova u regiji o pacijentima koje spajaju na respiratore. Svi su mi rekli da na respiratoru završe uglavnom ili isključivo nepušači.

- U razgovoru s jednim od anesteziologa utvrđujem da se virus vjerojatno ne može zakačiti na receptore kod pušača zbog toga što su ti receptori već zauzeti nečim što im ne dopušta pristup. Je li to nikotin ili neka druga supstanca, trebala bi znanost odgovoriti.

- Do sada su mi umrla četiri kolege od korone. Trojica su bila pretila, a dvojica su imala i dijabetes. Završili su na respiratoru. Svi su bili nepušači.

- U isto vrijeme jedan od kolega je, sa svojih 160 kg i vrlo gadnim dijabetesom, preživio koronu uz dva dana temperature, malo gubitka okusa i mirisa. Pušač je.

- Znam desetak obitelji u kojima su svi nepušači dobili koronu, a pušači su uglavnom prolazili bez bilo kakvih simptoma. Ne mogu tvrditi da su pušači imali koronu jer se većina nije ni testirala. Trenutno takvu situaciju imam i u bližoj obitelji.

- U dvije takve obitelji - nepušači obole, pušači ne, a na testiranju na antitijela i taj pušač koji nije obolio imao je antitijela. Nije to neka značajna količina antitijela, ali postoje.

- Većina pušača koji su otkrili da imaju covid, saznali su to kad su se morali testirati radi putovanja ili odlaska na neku pretragu u bolnicu.

- Neki dan dolazim na kavu i sjedam za stol s jednim kolegom. On: “Jesi li se cijepio?“ Ja: “Nisam ni neću“. On: “Zašto?“. Ja: “Zato što pušim, a korona nije pušačka bolest“. On: “Kako nije, a moj kolega jedva preživio, a baš je strastveni pušač“. Ja: “ Nema šanse“. On: “Kako sereš, a čovjeka ni ne poznaš.“ Ja: “ Zato što je tvoj kolega Ili prešao na elektronske cigarete ili prestao pušiti“. On: “E baš ću ga pitati“. Nije imao broj da ga odmah nazove, ali drugi dan mi zvoni telefon. On: “ Kako si znao?“ Ja: “Što je bilo?“. On: “Prije sedam mjeseci je prešao na elektronsku cigaretu, pušio deset dana, ali mu se nije svidjelo pa je prestao.“ Ja: “Jbg…“

- Slučajno poznam jednog liječnika koji dobiva dnevno izvještaje o rezultatima onih koje je on poslao na testiranje. Kad dobije izvještaj on čita imena, a ja govorim tko je pozitivan, a tko negativan za one za koje znam da su pušači ili nepušači. Postotak pogađanja je preko 90%,. Uglavnom promašim one koji su u međuvremenu prestali pušiti ili one koji imaju asimptomatsku bolest, a testirali su se kad je netko od njihovih u obitelji obolio.

- Kako imam KOPB ponekad posjetim i pulmologa. On mi je potvrdio da njegovi pušači uglavnom nisu oboljeli od korone. Usput i pulmolog se ne želi cijepiti.

- Prebolio sam upalu pluća prije nekoliko tjedana. I bilo je jako gadno. Temperatura me rasturala. Zraka je bilo na kapaljku. Većina nepušača koja je čula da sam završio u bolnici trljala je ruke nadajući se da će me oboriti korona, da će me odnijeti crni đavo i da će još jedan prodavač magle konačno lupiti petama o ledinu. Najteže mi je bilo objasniti mojim kontaktima da se ne brinu o tome kako su me oni zarazili. Kontakti su bili sretni što me nisu zarazili a moji dušebrižnici dan danas plaču.

- Dok sam boravio u bolnici, uvidio sam da je većina bolničkog osoblja sada svjesna činjenice da pušači rijetko dobivaju koronu. Čak sam čuo i izreku “Konačno da čujemo nešto dobro o pušenju.”

- Bio sam u svatovima u kojima je bilo gostiju iz nekoliko država. Ne znam jesu li bili testirani, ali znam da smo slavili, plesali, grlili se i ljubili, jer većinu nisam vidio godinama.

- Do sada me nitko nije naveo kao kontakt iako nisam izbjegavao javne skupove. Dapače žena kaže da mogu duže izdržati pod vodom, nego kod kuće, a u birtiji imam svoj inventarni broj. Distancu nisam poštivao nikad osim kad sam upozoren od osobe da se boji. Inače sam se grlio, ljubio i pozdravljao s mnogima koje dugo nisam vidio jer ih je korona ostavila izolirane negdje u bijelom svijetu.

- Pročitao sam brojne ispovijesti onih koji su preboljeli koronu. Uglavnom to ide ovako: nisam pušač, živim sportskim ili gotovo sportskim životom i hranim se uglavnom zdravo. To djeluje potpuno logično jer njihovi dišni putevi su čisti i receptori lako prihvate virus.

- Trenutno poznam 34 *** osobe koje su se dva puta cijepile i dobile koronu. Jedan od njih je liječnik i prilično gadne je simptome imao i bori se s bolesti već više od mjesec dana.

-Poznam i jednu osobu koja je preboljela koronu, nakon toga se dva puta cijepila i sad ponovo ima koronu. Nju ne bih stavljao ni u kakav odnos jer ona otprije ima uništen imunološki sustav.

- * U blizini imam romsko naselje od dvjestotinjak stanovnika. U naselju nije bilo korone, a nitko se nije cijepio. Preko 70% je pušača.

-Sve osobe koje spominjem navedene su kao muške osobe kako ih se ne bi prepoznalo u tekstu, jer ne žele javno reći da su sudjelovali u nekim mojim aktivnostima. Naročito to ne žele reći oni koji rade u sustavu zdravstva. Prvo veliki je broj pušača, a drugo boje se javnog razapinjanja.

Prije zaključka

     Ne morate prihvatiti sve ovo što ste pročitali. Ne morate mi vjerovati. Možete me smatrati još jednim šarlatanom koji prodaje maglu radi samopromocije koja mi uopće ne treba. Jednostavno sam primijetio da je car gol i želim to reći. Očekujem da znanost ovu moju tvrdnju opovrgne ili potvrdi. To će se dogoditi tek kad znanstvenici izvuku glavu iz pijeska i izađu iz skuta sv. Billa, korumpirane farmaceutske industrije i uništene Svjetske zdravstvene organizacije.

Zaključak za nepušače:

     Cijepite se, ako ste pretili! Cijepite se, ako imate dijabetes! 

     Znam da vas to neće spasiti od zaraze, ali bar "možete" računati da ćete proći s puno blažim simptomima. Recimo da tu znanost ne laže. Zašto to kažem? Zato što je znanost rekla kako će povratak u novo normalno doći onog trena kad se pronađe cjepivo. Kad to nije upalilo, znanost kaže kako cjepivo nije tu da iskorijeni bolest, nego da ublaži simptome.

     Predviđam da će vremenom svi ili gotovo svi nepušači, bez obzira na cijepljenje, dobiti u određenom trenutku koronu. Tada će tek bolest nestati ili postati beznačajna.

     ** Ne cijepite djecu!!!

     Ne nagovaram vas da počnete pušiti. Pogotovo ne ako ste mlađi od 60 godina.

      I da. Nemojte se truditi da mi kažete kako će me pušenje ubiti. Znajte, ja više godina pušim nego što je većina od vas živa.

Zaključak za pušače:

     Ako se bojite, cijepite se. Ako mi ne vjerujete, cijepite se.

     ** Ne cijepite djecu!!!

     Ako sumnjate, pogledajte oko sebe. Sad već svi poznate veliki broj onih koji su se zarazili. Možete iz svojih saznanja izvući neke zaključke. Ali prije svega - puno čitajte! Čitajte i covidologe, jer morate znati na što vas u kojem trenutku nagovaraju. Znam da će u jednom trenutku (upravo su počeli …) zaigrati dovoljno prljavo da nas sve natjeraju na cijepljenje. To će uglavnom biti neka vrsta ucjene.

     Ako ste odlučili prestati pušiti, pričekajte još malo. Nije vrijeme za takve akcije.

Zaključak za mene:

     Ne plaća me nikakav lobi iako ne bih imao ništa protiv kutije ili šteke cigareta.

     Moje kompetencije? Gotovo jednako kao sv. Bill, osim što nemam para za korumpirati WHO,FDA, CDC, NHS, ..., a i ne spadam u 4% onih kojima se bavi Ponerologija.

     Ako ikad umrem znam da to neće biti od virusa SARS-CoV-2 i njegovih trenutnih sojeva, što ne znači da vremenom neće biti nadograđen, a onda sam možda najebo. Živ bio pa vidio!

 

                                                                                                                              Antun Kapraljević

 

* Nije točna konstatacija da su romska naselja uglavnom izolirana. Viđamo se i pijemo redovno u birtijama. (dodano 11.12.2021 godine)

 ** Svi bi trebali znati da klinci nisu mali odrasli ljudi - klinci su klinci. Kao što znate oni bolest prebole bez nekih posebnih tegoba. U obitelji sam imao dva slučaja (3 i 4,5 godine). (dodano 11.12.2021 godine)

 

*** Trenutno znam za 127 *** osoba (dodano 14.12.2021 godine)

 

PS. (14.12.2021) Prije dva tjedna sam dogovorio s četiri liječnika i s jednim psihologom da napravimo ozbiljnije istraživanje. Nema korupcije jer je sve na dobrovoljnoj osnovi. Nalaze se u različitim gradovima tako da neće biti preklapanja pacijenata. Napravili smo anonimni upitnik za njihove pacijente koji su imali ili imaju koronu. Nadam se da će u bazi, za mjesec, dva biti više od 2000 osoba. Rezultate ću objaviti kad ih obradimo.

 


Napomena: �lanci u rubrici "KOLUMNE, BLOG i AKTIVISTI�KI KUTAK" ne predstavljaju, ni na koji na�in, stav uredni�tva portala savjest.com. Za sadr�aj i za to�nost, tih �lanaka, ne odgovaramo. Periodi�no pregledavamo �lanke i neprikladne bri�emo.
       


 

 
..
24.04.1966  Baran Ante
24.04.1966  Bubnjar Nediljko
24.04.1957  Jurčević Jozo
24.04.1955  Tepša Đoko
24.04.1954  Biševac Veselin
24.04.1950  Klarić Marijan
24.04.1948  Bezer Mijo
24.04.1947  Sesar Josip
24.04.1943  Jakab Sandor
24.04.1939  Pervan Marica