https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?zivotopisi_osoba_id=2748&zeljko-cirba=  https://twitter.com/savjest_com?zivotopisi_osoba_id=2748&zeljko-cirba=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?zivotopisi_osoba_id=2748&zeljko-cirba=  http://savjest.com/savjest_rss.php?zivotopisi_osoba_id=2748&zeljko-cirba=

SAVJEST osobe

Stvorili smo državu i uništili društvo!

Rođen sam 03. siječnja 1964. godine u Lovasu, od oca pok. Josipa i majke Marije Cirba, rođ. Mijoković. Osnovnu školu završio sam 1978. godine u Lovasu, a srednju poljoprivrednu u Vukovaru, obje s odličnim uspjehom.
Nakon srednje škole, odslužio sam vojni rok u bivšoj vojsci te 1983. godine započinjem   studij poljoprivrede u Osijeku, kojeg završavam u roku 1988. godine, sa zvanjem
diplomirani inženjer poljoprivrede.

Pripravnički staž u trajanju od godine dana odradio sam u PZ <<Lovas>>, uz nemogućnost dobivanja stalnog posla.

Oženjen sam i otac jednog djeteta.

Krajem osamdesetih aktivno sam se uključio u procese demokratizacije, gdje se zalažem za višestranačku parlamentarnu demokraciju i samostalnu Republiku Hrvatsku. Svoje mjesto u tim procesima nalazim u HDZ-u, u koji se učlanjujem 1990. godine. Na prvim višestranačkim izborima izabran sam za predsjednika Mjesne zajednice. Tijekom Domovinskog rata, kao dragovoljac, aktivno se uključujem u obranu Republike
Hrvatske. Član sam kriznog štaba u Lovasu te pripadnik 105. i 204. brigade.

Odlikovan sam Spomenicom Domovinskog rata, medaljom <<Vukovar>> te Poveljom lokalne uprave Vukovarsko – srijemske županije.

Veći dio progonstva proveo sam u Đurđevcu, a posljednje dvije godine u Vinkovcima. Nakon razvojačenja u 105. brigadi dobivam posao agronoma u poduzeću <<Plod>> Đurđevac, gdje radim u stalnom radnom odnosu godinu i pol dana.
Nakon povratka i obnove uništene kuće s obitelji prebivam u Lovasu, ulica Matije Gupca 6.
Kada je 1993. godine, sukladno Zakonu o područjima županija, gradova i općina, Lovas
postao općina, putem liste HDZ izabran sam za općinskog vijećnika, a potom i za prvog
načelnika općine Lovas. Zbog želje za povratkom u Lovas, prekidam radni odnos u
<<Plodu>> te početkom 1994. započinjem profesionalno obnašati dužnost načelnika, koju neprekidno u tri mandata obnašam sve do danas. U početku, kao načelniku, bio mi je cilj povezati prognano pučanstvo. U tu svrhu, obilazio sam prognanike diljem naše domovine.
Kako se vrijeme povratku približavalo, svoj rad usmjerio sam na uspostavljanje kontakta s predstavnicima Županije i Vlade RH, kao i međunarodnim organizacijama, u cilju prikupljanja sredstava potrebnih za obnovu ratom razorenih mjesta općine Lovas. Godine 1997. preselili smo privremeno sjedište općine u Vinkovce, kako bi što operativnije mogli raditi na procesu mirne reintegracije i povratka naših mještana. Iste sam godine ponovno izabran za načelnika općine te smo već u lipnju otvorili ured općine u Lovasu (prvi u hrvatskom Podunavlju.) od tada pa do danas radio sam na obnovi života u našim mjestima.
Rezultati su nadam se vidljivi i prema postotku povratnika, koji je jedan od najvećih u ovom kraju. Također, u tom periodu obnovljen je i veći dio obiteljskih kuća.
I na području komunalne infrastrukture pomaci su očiti ( asfaltirani su kilometri nerazvrstanih 9 cesta u Lovasu i Opatovcu, djelomično je sanirana vodovodna mreža u Lovasu, saniran je vodovod u Opatovcu, izgrađen je dječji vrtić, ambulanta, obnovljeni Domovi kulture, športski objekti, dječja igrališta, nogostupi, osnovan komunalni pogon, napravljeni značajni pomaci u gospodarstvu i stvaranju uvjeta za razvoj istog…).
Dapače, izgrađeno je i više nego je općina imala prije rata – pr. Među prvima smo izvršili
plinofikaciju. Dakako, još je puno toga za riješiti. Na prošlim izborima, gdje lista HDZ-a osvaja većinu, ponovno sam izabran za općinskog načelnika.
Kroz svoj rad, zajedno sa svojim suradnicima, aktivno sam se uključio u proces mirne reintegracije i stvaranje uvjeta za suživot na ovim prostorima.
Također, uključio sam se u suradnju s Haaškim tribunalom, u nadi da će zločinci izaći pred lice pravde i za zločin biti primjereno kažnjeni. Također, ostvarili smo suradnju i s brojnim međunarodnim institucijama poput: EU-ASB, UNDP/UNOPS, Vladom Južnog Tirola, Veleposlanstvima Japana, Kanade, Nizozemske, Norveške, Belgije, SAD-a – USAID i IOM, Općinama Renkum iz Nizozemske te Starše iz Slovenije i mnogim drugima. U suradnji s domaćim inozemnim gospodarstvenicima, trenutno radim na većem broju projekata poput: izgradnje Poslovne zone Lovas, eventualnog projekta podizanja nasade voćnjaka i vinograda te izgradnji preradbenih kapaciteta na našem području i sl. projektima.

Danas našu općinu poznaju kao prosperitetnu, jer smo postigli mnogo s relativno skromnim sredstvima. Kroz spomenuti period, obnašao sam i sada obnašam više stranačkih dužnosti na nivou općine i županije te bio vijećnik županijske skupštine od 1997. – 2001. godine. Sada obnašam dužnost predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Lovas, dopredsjednika Županijskog odbora HDZ-a te član sam Središnjeg odbora HDZ-a. Također, član sam predsjedništva Saveza općina Hrvatske.

    Cirba Željko..
osoba.php?osoba_id=330&vladimir-seks
 
   
13.11.1986  Kalčić Savatović Roberta
13.11.1978  Laginja Matija
13.11.1972  Babić Nikolina
13.11.1970  Sviličić Nikša
13.11.1967  Vidović Franko
13.11.1965  Juričev Martinčev Branka
13.11.1963  Maresić Zdravko
13.11.1959  Rogač Mario
13.11.1958  Oršanić Davorin
13.11.1956  Bosnar Vladimir
13.11.1949  Kovačić Boris
13.11.1946  Jazbec Vjekoslav
13.11.1938  Blažinkov Stjepan
13.11.1926  Červenko Zvonimir