https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?zivotopisi_osoba_id=2961&amp%3Bzlatko-canjuga=  https://twitter.com/savjest_com?zivotopisi_osoba_id=2961&amp%3Bzlatko-canjuga=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?zivotopisi_osoba_id=2961&amp%3Bzlatko-canjuga=  http://savjest.com/savjest_rss.php?zivotopisi_osoba_id=2961&amp%3Bzlatko-canjuga=

SAVJEST osobe

Stvorili smo državu i uništili društvo!

 Zlatko Canjuga rođen je 2. rujna 1962. godine u mjestu Ivanec od oca Jakova i majke Mirjane (rođ. Trbovac). Zlatkov otac Josip, bio je stolar koji se u domobranskoj uniformi borio na Kozari, Neretvi i Romaniji. Nakon okončanja Drugog svjetskog rata bio je radnik na željeznici i rudar. Zlatko Canjuga oženjen je sinjankom Piruškom Dinarin. Osnovu školu je završio u rodnom Ivancu, a srednju (za suradnika u odgojno-obrazovnom procesu) u Varaždinu. "Navek je doma donosil petice", rekao je njegov otac u razgovoru za list Globusu. Nakon srednje škole Zlatko upisuje povijest i filozofiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. S diplomom povjesničara zaposlio se u općini kao referent za kulturu.

U uspjehe iz toga vremena pripisuju mu se obnova srednje škole, otvaranje gimnazije i prijateljstvo s Ivićem Pašalićem, koji tada živi u Ivancu. Uskoro Canjuga dobija posao u Varaždinu kao profesor na gimnaziji. Na posao svakodnevno putuje iz zagrebačkog naselja Dubrava, gdje živi najprije kao podstanar, a potom u vlastitom stanu od 42 kvadrata.

Od 1990. godine radi u Ravnateljstvu hrvatskih škola u Njemačkoj. Četiri godine (1994.) kasnije kao potpuno nepoznat političar izbaran je za glavnog tajnika HDZ-a. Na tu funkciju predložio ga je Ivić Pašalić osobno. Na izborima 1995. godine postao je zastupnik u Zastupničkom domu Sabora, a 1996. i predsjednik zagrebačkog HDZ-a. Pored toga izabran je i za predsjednika uprave NK Croatije (bivši i današnji NK Dinamo). O promjeni imena kluba u Croatia (1995.) Canjuga je u Globusu izjavio: "Mislim da dr Tuđman nije odlučio da se klub zove Croatia. On je to samo predložio."

Pored saborskog, stranačkog i nogometnog angažmana za vrijeme vladavine HDZ-a radi i kao jedan od savjetnika predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana. Godine 1997. objavljena mu je i knjiga "Posljednji razgovor s hrvatskim Judom", čije je kritike doživio kao napade na HDZ i rezultat nerazumijevanja njegovih vrlo složenih i zamršenih filozofsko-povijesnih razmišljanja. Nakon poraza HDZ-a na izborima 3. siječnja 2000. i izborima za skupštinu grada Zagreba smjenjen je sa svih stranačkih dužnosti.

Nakon nekog vremena pridružio se stranci Hrvatskih Nezavisnih Demokrata (HND) kojoj je na čelu Josip Manolić. Obrazlažući svoje pristupanje toj stranci u emisiji Željke Ogreste rekao je da je to stranka mladih i perspektivnih političara. Trenutno živi u Zagrebu.

 

http://www.moljac.hr/biografije/canjuga.htm

    Canjuga Zlatko..
osoba.php?osoba_id=330&vladimir-seks
 
   
24.05.1979  Grbin Peđa
24.05.1965  Herceg Milan
24.05.1961  Vresk Josip
24.05.1957  Pavić Vlasta
24.05.1938  Ramušćak Marijan
24.05.1937  Tomac Zdravko