https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?zivotopisi_osoba_id=6282&mladen-bajic=  https://twitter.com/savjest_com?zivotopisi_osoba_id=6282&mladen-bajic=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?zivotopisi_osoba_id=6282&mladen-bajic=  http://savjest.com/savjest_rss.php?zivotopisi_osoba_id=6282&mladen-bajic=

SAVJEST osobe

Stvorili smo državu i uništili društvo!

Rođen je 28. prosinca 1950. u Splitu, gdje je 1975. završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio u Okružnom javnom tužilaštvu u Dubrovniku te potom u Splitu kao javnotužilački pripravnik i stručni suradnik.


Za zamjenika splitskog općinskog javnog tužitelja imenovan je 1979. Radio je isključivo na kaznenim predmetima gospodarskog kriminaliteta u Odjelu za gospodarski kriminalitet. Prije isteka prvog osmogodišnjeg mandata, 1987., imenovan je za zamjenika u tadašnjem Okružnom javnom tužilaštvu u Splitu.


Od 1992. do 1996. radio je kao zamjenik vojnog tužitelja u splitskom Vojnom tužiteljstvu.
Danas je glavni državni odvjetnik.

 

Rođen je 28. prosinca 1950. u Splitu, pohađao je osnovnu školu Đermano Senjanović, današnja Varoš, u koju je išao i Ivo Sanader. U Splitu je završio i srednju školu te 1975. godine diplomirao na Pravnom fakultetu.

Potom se zaposlio kao pripravnik u Okružnom javnom tužilaštvu u Dubrovniku, potom  u tužiteljstvu u Splitu gdje je radio na kaznenim predmetima u Odjelu za gospodarski kriminalitet.

 

Prvi automobil kojeg je vozio bila je uvozna Buba, a posuđivao ju je od oca Drage, referenta u JOZ-u, današnjem Croatia osiguranju.

Od 1991. do 1996. godine bio je zamjenik vojnog tužitelja u Splitu nakon čega je nastavio raditi u državnom odvjetništvu gdje je imenovan za zamjenika županijskoga državnog odvjetnika. 2001. godine imenovan je županijskim državnim odvjetnikom.

Tadašnji ravnatelje policije Ranko Ostojić pohvalio ga premijeru Ivici Račanu  koji ga je  2002. godine imenovao glavnim državnim odvjetnikom.

Zamijenio je  Radovana Ortynskog. Račan ga je pozvao  zato što nije bio politički angažiran i nisu ga pratile afere.

Bajić je bio glavni koordinator za uhićenje Ante Gotovine jer mu je glavna haaška tužiteljica Carla Del Ponte vjerovala. Čak ga i hvalila u svojim  izvještajima Vijeću sigurnosti.  Kad je Račan smijenjen s vlasti, Bajić je preživio odlazak svoga zaštitnika zahvaljujući Carli del Ponte.  O svojoj ulozi u slučaju Gotovina nikada nije javno  govorio.

I Sanader ga je podržavao, posebno za drugi mandat.  Račan je govorio da  Bajić nema dovoljno političke volje za obračun s organiziranim kriminalom,  a Ivo Sanader je bio „ iznimno zadovoljan upravo s tim djelokrugom Bajićeva rada“  te da ga je zato HDZ-ova vlada i predložila za drugi mandat.

Za treći mandat, kojeg je dobio početkom 2010. godine, nije imao potporu SDP-a jer  "previše koketirao s politikom, a sve istrage su mu započele odlaskom premijera Ive Sanadera". No, u Bajićevu obranu stala premijerka Jadranka Kosor. Dvadeset mjeseci poslije  Bajić je pokrenuo istragu i protiv HDZ-a.

Stranica WikiLeaks objavila je da je Bajić detaljno izvještavao američko veleposlanstvo o svim važnijim istragama. O tpome su  u veleposlanstvu sastavljane depeše.  Bajić je to opovrgnuo pod obrazloženjem da se depeše rade o "kompilaciji medijskih napisa
i mašte osobe koja ih je sastavljala, s ciljem da se prikaže da je potpisnik izvješća dobro obaviješten".

Mladen Bajić je kao državni odvjetnik  promijenio  dva predsjednika države i četiri premijera.

"Ovaj posao i zanat koji radim od 1975., a ne od 2002. i radit ću ga po mojoj procjeni najmanje do 2020. kad navršavam 70 godina, bez obzira u kojem svojstvu, ali jedino i uvijek u Državnom odvjetništvu", rekao je Bajić.

Oženjen je Ecijom Kuljiš Bajić koja ima odvjetnički ured u Splitu. Odlikovan je medaljama Ljeto '95 i Oluja te Spomenicom Domovinskog rata. U izboru Večernjeg lista 2011. proglašen je za osobu godine.

 

http://www.vecernji.hr/biografije/mladen-bajic-475

Mnogi ga smatraju najvećim krivcem što je Hrvatska postala korumpirano društvo, pa tako i ja.

    Bajić Mladen..
osoba.php?osoba_id=330&vladimir-seks
 
   
24.06.1976  Lakota Ivana
24.06.1974  Šipić Ivan
24.06.1956  Gudan Željko
24.06.1950  Zgrebec Dragica
24.06.1946  Jurušić Petar
24.06.1922  Torbar Josip