https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?zivotopisi_osoba_id=6509&mihael-zmajlovic=  https://twitter.com/savjest_com?zivotopisi_osoba_id=6509&mihael-zmajlovic=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?zivotopisi_osoba_id=6509&mihael-zmajlovic=  http://savjest.com/savjest_rss.php?zivotopisi_osoba_id=6509&mihael-zmajlovic=

SAVJEST osobe

Stvorili smo državu i uništili društvo!

Rođen je 19. siječnja 1978. u Zagrebu kao sin Zdravka i Jadranke rođene Preprotić (iz poznate jaskanske obitelji istaknutih domoljuba, pravnika, vatrogasaca i sportaša). Djetinjstvo i osnovnoškolske dane proveo je u Jastrebarskom. U osnovnoj školi bavio se judom i postizao vrhunske rezultate u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica. Bio je tada i član Dramske družine „Ivana Brlić-Mažuranić“ Gradskog kazališta Jastrebarsko i pomoćnik redatelja u predstavi „Eko Eko“ (1991).

ŠKOLOVANJE

Nakon završene osnovne škole upisao se u XV. gimnaziju u Zagrebu, legendarni MIOC.  Jedan je od osnivača Kluba mladih Jaska, koji se tada na čelu sa Zvonimirom Novoselom isticao kao pokretač mnogih akcija u gradu Jastrebarskom. U slobodno vrijeme bavio se rukometom.  
Na Ekonomski fakultet u Zagrebu upisao se 1996, na smjer Poslovna ekonomija - financije. Već na prvoj godini fakulteta bio je demonstrator na katedri za statistiku, a na drugoj na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj. Stručnu praksu provodio je u Hrvatskoj narodnoj banci, u Direkciji za istraživanje i razvoj. Na trećoj godini studija, u sklopu Srednjeeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS), otišao je na Ekonomski fakultet u Beču, gdje je među najboljim studentima Srednjoistočne Europe godinu dana sudjelovao na elitnom programu JOSZEF. Radilo se o intenzivnom specijalističkom programu kojim su se polaznici pripremali kao budući menadžeri na području Srednjoistočne Europe. Nakon godine dana provedene u Beču vratio se u Jastrebarsko i završio studij s odličnim uspjehom, kao jedan od najboljih studenata. Godine 2001. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu na temu „Crosskulturni management“.

DRUŠTVENO I POLITIČKO DJELOVANJE

Tijekom studija bavio se i snimanjem vjenčanja čime je dodatno rasteretio budžet svojih roditelja, koji su mu i omogućili studiranje. Radeći taj  posao, ali i u Klubu mladih još je bolje upoznao i zavolio svoj jaskanski kraj i zavičaj, ljude i navike. Produbio je i prijateljstvo s današnjim suradnikom, kolegom I prijateljem, Zvonimirom Novoselom. Politikom se nikada nije primarno želio baviti, no svjestan negativne selekcije u hrvatskoj politici koja se godinama provodila, ali i izuzetno teškog stanja u Gradu, odlučio je ne biti pasivan promatrač. Zajedno sa Zvonimirom Novoselom okupio je prijatelje, poznanike i sve one koji su željeli bolju Jasku i zajedno s njima pokrenuo nezavisnu gradsku listu „Glas mladih“, koja je osvojila dva vijećnička mandata na lokalnim izborima 2001. godine.
Od 2001. član je gradskog Poglavarstva, a sve donedavno, sedam godina, bio je direktor Komunalnog poduzeća, koje broji stotinjak ljudi i bavi se svim komunalnim djelatnostima. Od poduzeća „gubitaša“ Komunalno je pod njegovim vodstvom pretvoreno u poduzeće koje prima brojna priznanja (Ministarstva zaštite okoliša. prostornog uređenja i graditeljstva, Zagrebačke županije…), nositelj je najvećih infrastrukturnih projekata u gradu a među građanima je postignut visok stupanj zadovoljstva komunalnom uslugom.

Na lokalnim izborima 2005. godine kao nestranački kandidati Zmajlović, Novosel i prijatelji osvojili su 5 vijećničkih mjesta, mjesto dogradonačelnika i člana poglavarstva. Nakon raspuštanja gradske organizacije SDP-a, u rujnu 2005. godine zajedno sa svojim kolegama pristupio je SDP-u. U listopadu te godine izabran je za predsjednika gradske organizacije SDP-a grada Jastrebarskog.

Godine 2006. među prvim je polaznicima Političke akademije Novo društvo,  projekta njemačke socijaldemokratske Zaklade Friedrich Ebert (FES) i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo iz Zagreba. U svibnju 2007. Izabran je za predsjednika Turističke zajednice grada Jastrebarskog. Bio je član Nadzornog odbora Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije i Garancijske agencije zagrebačke županije te član Školskog odbora Srednje škole Jastrebarsko.

Aktivno govori engleski jezik, a služi se i njemačkim i talijanskim jezikom. Godine 2008. završio je dva stručna programa na Ekonomskom fakultetu, „Korporativno upravljanje za članove nadzornih i upravnih odbora“ i „Učinkovito upravljanje u lokalnoj i područnoj samoupravi“ za što je dobio i odgovarajuće certifikate. Iste godine upisao je i specijalistički sveučilišni studij „Ekonomika Europske unije“.

Uz sve spomenute uspjehe i postignuća, njegova najveća ljubav i smisao je šestomjesečna kćerkica Hana, koja zajedno sa svojom majkom, njegovom dragom suprugom Marijom, Mihaela Zmajlovića čini sretnom i potpunom osobom.

 

Stručna sprema:
• 2001. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu „Crosskulturni management“
Radno iskustvo:
• 2001.- 2009. Direktor Komunalnog Jastrebarsko d.o.o.
• 2009.- Gradonačelnik Grada Jastrebarskog
 

Dodatne aktivnosti:
• 2010.- Član predsjedništva Udruge gradova Republike Hrvatske;
• 2007.- Predsjednik Turističke zajednice Grada Jastrebarskog
• 2010. Predsjednik Lokalne akcijske grupe JANA


Političko djelovanje:
• 2001.-2005. Član Gradskog poglavarstva Grada Jastrebarskog
• 2005.-2009. Član Gradskog poglavarstva Grada Jastrebarskog


Članstvo u stranci:
• SDP - Socijaldemokratska partija
• 2005.- 2010. Predsjednik SDP-a Gradske organizacije Jastrebarsko
• 2010.- Predsjednik SDP-a Gradske organizacije Jastrebarsko
• 2010.- Predsjednik SDP-a Županijske organizacije Zagrebačke županije

    Zmajlović Mihael..
osoba.php?osoba_id=330&vladimir-seks
 
   
26.05.1979  Lehkec Franjo
26.05.1979  Kristić Maro
26.05.1971  Škrinjar Ivan
26.05.1967  Friganović Rođer
26.05.1966  Babić Ante
26.05.1962  Lučin Pero
26.05.1948  Župan Ante
26.05.1947  Dodig Goran
26.05.1942  Paranić Robert