https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?zivotopisi_osoba_id=7504&amp%3Bbilac-sanja=  https://twitter.com/savjest_com?zivotopisi_osoba_id=7504&amp%3Bbilac-sanja=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?zivotopisi_osoba_id=7504&amp%3Bbilac-sanja=  http://savjest.com/savjest_rss.php?zivotopisi_osoba_id=7504&amp%3Bbilac-sanja=

SAVJEST osobe

Stvorili smo državu i uništili društvo!

 Sanja Bilač rođena je 09.09. 1965. U Splitu. Osnovnu školu pohađa najprije u OŠ Luka Botić, a od 4. razreda OŠ Ruđer Bošković u Splitu. Na Fakultetu prirodoslovno matematičkih znanosti i odgojnih područja u Splitu završava studij za učitelje. Zaposlena je već više od 20 godina u splitskoj osnovnoj školi Spinut.

Nakon poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa sudjeluje u provedbi i implementaciji Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda, projekta Vlade Republike Hrvatske, i to kao članica HNOS potpore ministarstva.

Sudjeluje u donošenju ključnih dokumenata u obrazovanju kao što su Pedagoški standard, Nastavni plan i program za osnovnu školu, Nastavni plan i program za nacionalne manjine, Hrvatski nacionalni obrazovni standard te projektu Samovrednovanja škola Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje. Osim odgojno-obrazovnoga rada u školi, kontinuirano vodi i stručna usavršavanja za učitelje i to kao trenerica Pučkoga otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba, voditeljica županijskog stručnog vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje te članica HNOS potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Priznanja za rad dobiva od strane lokalne zajednice, županije, države te međunarodnih institucija koje prate i potvrđuju kvalitetu poučavanja učitelja. Visoka kvaliteta poučavanja potvrđena je međunarodnim priznanjem 2006. godine.

International Step by Step Association dodijelio joj je međunarodni certifikat o izvrsnosti poučavanja. Bila je prva učiteljica u Hrvatskoj s međunarodnim certifikatom za izvrsnost u poučavanju. Na prijedlog Hrvatske akademske zajednice 2009. godine dobila je i nagradu Splitsko-dalmatinske županije za odgoj i promicanje mladih. Iste godine u svojoj je struci promovirana u učiteljicu mentoricu.

Sanja Bilač je i autorica udžbenika za osnovnu školu i to udžbenika i priručnika Hrvatskoga jezika za 3. i 4. razred osnovne škole. Doktorandica je poslijediplomskog studija Učiteljskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bilač objavljuje znanstvene i stručne radove te sudjeluje na državnim i međunarodnim skupovima. Njezin je rad Supporting Students 2012. objavljen u uglednom američkom časopisu School Studies in Education za učitelje.

Aktivno se bavi politikom od 2006. godine. Nakon međunarodnog priznanja pozvana je na sudjelovanje u radu Gradskog odbora HDZ-a u Splitu u području obrazovanja. Na lokalnim izborima 2009. godine izabrana je u Gradsko vijeće na listi splitskog HDZ-a, gdje je ujedno bila i predsjednica Kluba vijećnika. Nakon izlaska iz stranke (siječanj 2013.) vratila je svoj mandat stranci i od tada ne sudjeluje u radu splitskoga Gradskog vijeća.

U ožujku 2013. objavljuje kandidaturu na sljedećim lokalnim izborima i to nezavisnu kandidaturu za gradonačelnicu te Nezavisnu listu za Gradsko vijeće „Sanja Bilač i Mladi Splita“.

    Bilač Sanja..
osoba.php?osoba_id=330&vladimir-seks
 
   
22.05.1990  Gaća Biljana
22.05.1982  Raguž Željko
22.05.1967  Krstulović Opara Andro