savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=11&kosor-hz-hep-i-hac=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=11&kosor-hz-hep-i-hac=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=11&kosor-hz-hep-i-hac=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=11&kosor-hz-hep-i-hac=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici Vlade prozvala tvrtke u većinskom državnom vlasništvu koje još nisu smanjile plaće direktora na najviše 17.000 kuna, kako je Vlada odlučila 11. srpnja.

Plaće predsjednika i članova Uprava dosad su smanjili ACI, Autocesta Rijeka – Zagreb, Croatia Airlines, Croatia osiguranje, Hrvatska lutrija, Hrvatska pošta, HAC, Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Hrvatske šume, Hrvatske željeznice, Jadrolinija, Janaf, Vjesnik, Plinacro i Narodne novine. Očitovanje o smanjenju plaća tijekom sjednice Vlade poslao je i HRT.

No, među poduzećima iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP),  to nije učinilo njih 15. Među njima su, kako doznajemo, i Hrvatska poštanska banka, Luka Ploče, Vupik, IPK Osijek i Dalma. Plaće je članovima Uprave smanjilo 30 poduzeća iz portfelja HFP-a, a 15 ih to nije moglo ni učiniti, jer su plaće u njima ionako bile niže.

- Oni koji su se oglušili o naše odluke, imaju dodatni rok od deset dana da to učine. U protivnom, pokrenut ćemo postupak smjene članova njihovih nadzornih odbora, koji predstavljaju državu kao vlasnika - poručila je Kosor.

Isti rok premijerka je dala i javnim poduzećima, čijim planovima za poboljšanje likvidnosti Vlada nije zadovoljna ili ih nisu ni dostavili Banskim dvorima. Na izradu tih planova Vlada je javna poduzeća obvezala svojom odlukom od 24. srpnja.

Radi se, tvrdi Kosor, o HAC-u, HC-u, HŽ-u, HEP-u i Vjesniku, od kojih, kako doznajemo Vlada očekuje da svoje obveze počnu podmirivati u roku od 60 dana. S druge strane, ACI, Croatia Airlines, Croatia osiguranje, Hrvatska lutrija, Hrvatska pošta, Hrvatske vode, Hrvatske šume, Jadrolinija, Janaf, Narodne novine, Plovput i Plinacro ispunili su Vladina očekivanja, kaže Kosor. Ako uprave „neposlušnih“ tvrtki ne dostave Vladi u roku od 10 dana svoje dorađene planove poboljšanja likvidnosti, članovi njihovih nadzornih odbora bit će smijenjeni. 

Inače, početak sjednice Vlade, prve nakon godišnjih odmora, obilježilo je kašnjenje ministara. Među njima je bio i Damir Polančec, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva.

Vrijeme godišnjih odmora za nas je prošlo. Pred nama je puno posla“, istakla je Kosor, najavljujući pripreme za izradu proračuna za sljedeću godinu. Vlada je donijela odluku i o početku pripreme  šestog po redu Pretpristupnog ekonomskog programa (PEP), koji će početkom sljedeće godine biti upućen u Bruxelles, a iz kojeg će se iščitati ekonomska politika u razdoblju od 2010. do 2012. godine.

MUP-u dozvola za kupnju vozila u vrijednosti 10 milijuna kuna

Na zahtjev ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, Vlada je odlučila izuzeti MUP od odluke o zabrani nabave novih vozila. Policija će tako nabaviti 10 novih osobnih automobila presretača i 31 motocikl, ukupne vrijednosti 8,6 milijuna kuna. Ta se vozila, tvrde u Vladi, nabavljaju radi veće sigurnosti u prometu.

jutarnji

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


23.04.1972  Mataija Ivica
23.04.1962  Pauk Goran
23.04.1962  Šolić Perica
23.04.1962  Balog Željko
23.04.1959  Mittermayer Renato
23.04.1959  Popijač Đuro
23.04.1954  Duhović Mirko
23.04.1953  Kurelić Bruno
23.04.1944  Percan Ivica