savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=17&kosor-cujem-se-sa-sanaderom=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=17&kosor-cujem-se-sa-sanaderom=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=17&kosor-cujem-se-sa-sanaderom=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=17&kosor-cujem-se-sa-sanaderom=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

ZAGREB: Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor kazala je kako Ina, kao jedan od najvećih dužnika državi, kad su u pitanju cijene goriva, "mora popustiti".

"To je stvar INE, ali radi se na tome kako bi se to poskupljenje ublažilo", rekla je premijerka Kosor večeras u intervjuu emisiji "Objektiv" HTV-a, na upit hoće li cijene goriva ići dolje.

Govoreći o poslovanju gubitaša HEP-a i slučajevima Buljubašić, kupovini struje i spornim nabavama, Kosor je izvijestila kako je Vlada dala da se u HEP-u propitaju neke stvari i da se obavi analiza vezana uz kupovinu struje.

Kosor je najavila mogućnost da slijedeća školska godina 2010./2011. započne nešto kasnije nego što je to uobičajeno.

Komentirala je i neke poruke kako je aktualnoj Vladi "odzvonilo". "Vidim da neki čelnici sindikata, poput gospođe Knežević, pozivaju na rušenje Vlade i traže prijevremene izbore na cesti", rekla je dodavši kako ne razumije takve poruke, jer se prijevremeni izbori mogu dogoditi samo kad Vlada izgubi potporu u Saboru.

"Svi traže radikalne reforme, bolne rezove, međutim, kad to dođe do njihovih vrata kažu - to nemojte dirati", kazala je Kosor.

Dotičući se Vladinih zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i kriznom porezu, koji bi se najesen trebali naći na dnevnom redu Ustavnog suda, Kosor je rekla da se slaže s predsjednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec kako halabuka da nešto mora biti pod hitno riješeno i pod hitno ukinuto jest svojevrstan pritisak.

Napomenula je kako podupire predsjedničku kandidaturu Andrije Hebranga, a eventualne prijave drugih kandidata iz HDZ-a, kako je rekla, stranka neće tolerirati. "Nijedna stranka ne može imati tri ili pet kandidata", kazala je, te na upit znači li to isključenje iz HDZ-a Dragana Primorca i Nadana Vidoševića odgovorila da je stranački statut tu vrlo jasan.

Na upit čuje li se s bivšim premijerom Ivom Sanaderom kazala je kako se s njime manje čuje, ali da izmjenjuju poruke te napomenula kako je njegovo zdravstveno stanje sada dobro i da se oporavlja.

Na tvrdnje u medijima da Sanader naziva ministre i govori im što trebaju raditi, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor odgovorila je kako u to ne vjeruje.

"Ne vjerujem u to, ali i ne vidim ništa loše u tome da se bivši premijer čuje s ministrima", odgovorila je premijerka Kosor.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


25.04.1974  Kovačić Ivan
25.04.1973  Sladoljev Marko
25.04.1963  Milinović Darko
25.04.1960  Ivković Vladimir
25.04.1959  Artić Ivan
25.04.1958  Miliša Zlatko
25.04.1954  Drača Budimir
25.04.1954  Pecek Željko
25.04.1940  Martinčić Marko
25.04.1927  Moguš Milan