savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=2&kerum-promijenio-misljenje-izvodaci-radite=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=2&kerum-promijenio-misljenje-izvodaci-radite=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=2&kerum-promijenio-misljenje-izvodaci-radite=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=2&kerum-promijenio-misljenje-izvodaci-radite=

Autor:

savjest
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

SPLIT - Niti sat vremena nakon što je na konferenciji za novinare - uz svađe s novinarima - obznanio da se prekida rad na uređenju splitskih vrtića i da će se raspisati natječaj za taj posao, splitski gradonačelnik Željko Kerum je promijenio mišljenje.

U izjavi koju je dao jedino Radio Dalmaciji najavio je da će "unatoč svima kojima smeta uređenje vrtića" i "zlobnim novinarima" radovi ipak biti nastavljeno.

- Zatražit ću od svih izvođača radova, njih 27, da doniraju svoj rad i nastave gratis raditi na uređenju vrtića, jer oni moraju biti gotovi do jeseni, kazao je Kerum.



Podsjetimo. na konferenciji održanoj u petak u Kerum je otkrio da je poslovno povezan s tvrtkama koje grade vrtiće, a kojima je grad bez ikakvog natječaja dao posao

- Čini dobro, pojedi govno, opisao je splitski gradonačelnik Željko Kerum aferu koja je nastala oko opremanja novih splitskih vrtića nakon što su mediji otkrili da je grad posao ukupno vrijedan šest milijuna kuna dan Kerumovom prijatelju i poslovnom partneru Ivici Livaji i njegovoj tvrtki Taho Keramika koja je angažirala podizvođače.

Kerum je kazao da je nakon "tekstova koje pišu plaćenici" iz Općinskog državnog odvjetništva stiglo pismo kojim se traži sva dokumentacija o poslu u vrtićima i da zbog toga prekida radove.

Kerum novinaru Slobodne: Jedi govna, majmune!



Nakon što je dan ranije izazvao cirkus na predstavljanju braće Sharbini u Hajduku, a potom novinaru Slobodne Dalmacije kazao: "Jedi govna, majmune jedan", Kerum je i u petak iskoristio priliku da ostane vjeran sebi.

Već na pokušaj novinara portala Index da postavi pitanje zašto su radovi prekinuti na konferenciji za novinare o vrtićima, gradonačelnik je planuo.

Kerum ponovno napao novinare
- Sram te bilo, za 500 kuna mita radiš po nečijem nalogu i rušiš ovo. Dok sam ja ovdje tebi ovdje neće biti pristupa. Ne želim pričat više s tobom, slobodan si - kazao je Kerum novinaru. Na upozorenje predstavnika medija da su sve češći ovakvi njegovi ispadi i da bi trebao pripaziti na ponašanje, odgovor je bio sličan: "Moje ponašanje je takvo kakvo je. Vi imate svoje, a ja svoje".

I opet je tako u sjeni novog Kerumovog izgreda ostala priča o vrtićima. A gradonačelnik je pokušao objasniti da je od 5. lipnja, kad je prvi put spomenuo da će do jeseni urediti nove vrtiće zato što ga je to zamolio pjevač Jole, gradska uprava morala žurno reagirati. Tako su već 8. srpnja iz proračuna izdvojili šest milijuna kuna, sedam dana kasnije s time upoznali Gradsko vijeće i onda 20. srpnja donijeli odluku o iznimnoj žurnosti.

Kako su objasnili Kerum i njegova zamjenica Anđelka Visković, zbog velike žurbe nije se moglo ići s javnom nabavom redovitim putem nego je odabrana tvrtka Taho Keramika, a ona je angažirala još 27 tvrtki kao izvođače.

'Sad ćemo izgubiti vrijeme na natječaje'
- Nije sad bitno je li to Ivica Livaja, bitno je da je on od moga povjerenja. I od ovih 27 firmi njih 20 je radilo na Jokeru i hotelu Marjan, dokazano su kvalitetni i daju dobru cijenu - rekao je Kerum ne videći ničeg spornog što su praktički svi izvođači dosad s njim bili u poslovnom odnosu.

- Bili bismo uspjeli da nisu pojedinci među vama to osujetili, zato neka Miljuša i Petranovića bude sram - rekao je Kerum prozivajući novinare Indexa i Slobodne Dalmacije.

- Imali smo dobre namjere, sad je to zaustavljeno, zato se ljutim s razlogom. Sad ćemo izgubiti vrijeme na natječaje, opisao je gradonačelnik razloge svojih napada na medije za koje smatra da rade u interesu njegovih političkih protivnika i istodobno dajući jasnu ocjenu što misli o poštivanju procedure.

 

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


25.04.1974  Kovačić Ivan
25.04.1973  Sladoljev Marko
25.04.1963  Milinović Darko
25.04.1960  Ivković Vladimir
25.04.1959  Artić Ivan
25.04.1958  Miliša Zlatko
25.04.1954  Drača Budimir
25.04.1954  Pecek Željko
25.04.1940  Martinčić Marko
25.04.1927  Moguš Milan