savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=3&kosor-vladi-ne-treba-svjeza=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=3&kosor-vladi-ne-treba-svjeza=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=3&kosor-vladi-ne-treba-svjeza=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=3&kosor-vladi-ne-treba-svjeza=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

 

Premijerka odbacila Polančecov prijedlog o uvođenju novih ljudi
 
ZAGREB – Premijerka Jadranka Kosor ne slaže se s potpredsjednikom svoje Vlade Damirom Polančecom koji smatra da bi dobro bilo da u Banske dvore dođu neki novi ljudi. »U svaki tim, pa i Vladu, dobro je povremeno unijeti malo svježe krvi ili naprosto zarotirati pojedine pozicije. To donosi novi pogled, a time i novu kvalitetu«, izjavio je Polančec u intervjuu za naš list, objavljenom u nedjelju. Premda je dodao kako se nada da njegove riječi neće biti krivo protumačene, u Vladi su ih shvatili kao zalaganje za određenu rekonstrukciju kabineta o kojoj se barem zasad ne razmišlja.
 
– Vladi trenutačno ne treba nikakva krv, rezolutna je bila Jadranka Kosor ne ostavljajući prostor nikakvim kalkulacijama o mogućim promjenama u Vladi, naročito u njezinom gospodarsko-financijskom sektoru.
 
No, kako neslužbeno doznajemo u Vladi su loše primili ne samo Polančecovo javno razmišljanje o kadrovskim rošadama već i njegovu rečenicu iz intervjua kojom je otvorio vrata daljnjem povećanju stope PDV-a. »Može se, naravno, postaviti pitanje jesmo li možda PDV trebali povećati za još jedan ili dva postotna poena i istovremeno smanjiti doprinose za zdravstvo i tako umanjiti troškove gospodarstvenicima. Svaka od tih mjera je za daljnju raspravu«, kazao je Polančec za naš list. U Vladi je to shvaćeno kao »nedopustivo soliranje« na što je Polančeca navodno upozorila i Jadranka Kosor.
 
U kontekstu nagađanja o promjenama ljudi koji su u Vladi zaduženi za gospodarstvo jučer se pronijela (dez)informacija da je SDP-ov zastupnik Ljubo Jurčić dobio ponudu premijerke Jadranke Kosor da uđe u njezinu Vladu i postane potpredsjednik za gospodarstvo, ali je on startu odbio takvu mogućnost. Neizravno je tu vijest našem listu potvrdio i sam Jurčić, koji se trebao sastati s predsjednicom Vlade i razgovarati o njezinoj ponudi, ali na taj sastanak s njom, čini se, nije želio otići.
 
– Mi smo rekli da ćemo se susresti, ali nismo se susreli, kazao nam je Jurčić na pitanje može li potvrditi ili odbaciti tvrdnje da je dobio Kosoričinu ponudu. »Naime, ja ne bih prihvatio mjesto u Vladi«, uljudno nam je rekao profesor. Njegovo sudjelovanje u Vladi, objašnjava, moguće je tek poslije novih izbora, onda kada se korjenito promijeni pogled na uzroke sadašnje gospodarske krize u Hrvatskoj, a time i politika za izlazak iz krize.
 
– Bez izbora nema rješenja. Ja želim zeca istjerati na čistac, kaže Jurčić. Sada se tvrdi da je gospodarska kriza u Hrvatskoj uvezena iz svijeta. Prema tom konceptu, mi samo moramo pričekati da u svijetu dođe do ekonomskog oporavka, pa će on doći i kod nas. Moje je mišljenje drukčije. Tvrdim da je za našu krizu 90 posto odgovorna naša politika, pa je stoga treba promijeniti, kaže Jurčić.
 
Premijerka je, međutim, demantirala sve kombinacije s Jurčićem tvrdeći da se, otkad je zamijenila Ivu Sanadera »s njim nije čula ni telefonski ni izravno«.
 
– Jurčić je član SDP-a, naravno da zbog toga ne može biti član Vlade koju sastavlja HDZ sa svojim koalicijskim partnerima. O tome uopće nije bilo govora. Druga je stvar što ja mogu razgovarati s Jurčićem koji je član Ekonomskog vijeća. No, dosad s njim nisam razgovarala niti je bio planiran naš susret, rekla nam je predsjednica Vlade.
 
Dražen CIGLENEČKI, Branko PODGORNIK

 

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


18.04.1976  Komparić Devčić Ana
18.04.1973  Bubanović Devčić Helga
18.04.1965  Ivoš Stjepan
18.04.1961  Miočić Dragutin
18.04.1960  Adlešić Đurđa
18.04.1960  Bošnjak Dinko
18.04.1950  Hursa Danica
18.04.1950  Granić Goran
18.04.1940  Maštruko Ivica
18.04.1931  Degoricija Slavko