savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=4644&kosor-kao-predsjednica-vlade-otvarala=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=4644&kosor-kao-predsjednica-vlade-otvarala=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=4644&kosor-kao-predsjednica-vlade-otvarala=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=4644&kosor-kao-predsjednica-vlade-otvarala=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

ZAGREB: Bude li presuda Ivi Sanaderu potvrđena kao pravomoćna, to će značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala, izjavila je danas Jadranka Kosor, HDZ-ova zastupnica i Sanaderova nasljednica na čelu HDZ-a i hrvatske vlade.

- Budući da se radi o nepravomoćnoj presudi, dakako da je ne mogu komentirati jer me na to obvezuju zakoni i Ustav, ali ono što u ovom trenutku mogu reći je da će, ako ova presuda bude potvrđena i konačna, to značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala općenito u Hrvatskoj - izjavila je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

Zamoljena za komentar nepravomoćne presude Sanaderu kojom je osuđen na deset godina zatvora, Kosor je odbacila Sanaderove optužbe da je stajala iza montiranog procesa protiv njega.

- Ovdje se sudilo Ivi Sanaderu, ovo nije bilo suđenje HDZ-u, ovdje nema kaznene odgovornosti za stranku, a u političkom smislu i smislu percepcije, naravno da to nije dobro za HDZ - rekao je Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova iz vremena vlade Ive Sanadera i vlade Jadranke Kosor.

- Iako me je on prozivao da sam sudjelovala u ovom postupku protiv njega, moram reći da sam kao predsjednica vlade široko otvarala politički prostor za borbu protiv korupcije i kriminala - poručila je.

Naglasila je kako je svoj posao predsjednice vlade i HDZ-a radila na način da se ojača zakonodavni okvir, sukladno načelu nulte tolerancije prema bilo kojem i bilo čijem obliku korupcije, te da nitko nije zaštićen bez obzira na ime, prezime i funkciju.

Potvrdno je odgovorila na novinarski upit otvara li presuda mogućnost za promjenu snaga u dioničarskom ugovoru između Ine i MOL-a.

Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova iz vremena vlade Ive Sanadera i vlade Jadranke Kosor, nije želio komentirati prvostupanjsku presudu, ali i naglasio kako je svatko dužan poštovati tu sudsku odluku te da će se vidjeti kakav će biti konačni ishod.

- Ovdje se sudilo Ivi Sanaderu, ovo nije bilo suđenje HDZ-u, ovdje nema kaznene odgovornosti za stranku, a u političkom smislu i smislu percepcije, naravno da to nije dobro za HDZ - odgovorio je na novinarski upit šteti li HDZ-u presuda protiv bivšeg čelnika stranke.

Ocijenio je i kako se još ne može znati može li Hrvatska na osnovi presude mijenjati ugovor Ina-MOL.

Sadržaj nepravomoćne presude nije želio komentirati ni HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker, ministar financija u Sanaderovoj i u vladi Jadranke Kosor, najavivši da će komentar dati kada presude bude pravomoćna.

Naglasio je kako je sve što je imao reći o tome što se događalo u vladi u vrijeme potpisivanja ugovora Ina-MOL rekao u sudnici, a na upit otvara li se sada mogućnost za promjenu ugovora odgovorio je, napominjući da nije pravni stručnjak, kako bi vlada možda nešto mogla oko toga poduzeti kada presuda postane pravomoćna.

- To što neki SDP-ovci kažu da Sanader nije radio sam, mogu samo reći da bi bilo vrlo interesantno pogledati što se događalo 2003. godine, jer tada je sve počelo - poručio je Šuker.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


20.04.1984  Ujdur Katarina
20.04.1968  Svažić Ernest
20.04.1957  Cesarik Marijan