savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=5121&hdz-nece-provesti-lustraciju-jer=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=5121&hdz-nece-provesti-lustraciju-jer=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=5121&hdz-nece-provesti-lustraciju-jer=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=5121&hdz-nece-provesti-lustraciju-jer=

Autor:

zelenilegvan
Datum:
Slika autor/izvor:
objektivno.hr
Objavi na:

Share on Google+

 

 

Dobroslav Paraga, prvi predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP), a sada predsjednik HSP 1861, koji je svojedobno učestalo i uporno javno govorio o svim nerazjašnjenim smaknućima devedesetih, i sam žrtva nekoliko pokušaja atentata, već godinama ne komunicira s novinarima, ali nakon višegodišnje šutnje za medije dao je izjavu za Objektiv, u kojoj komentira Udbaška smaknuća emigranata i nerazjašnjene zločine iz vremena vladavine Franje Tuđmana i HDZ-a.

Paraga kaže kako “SDP kao sljednik Saveza komunista Hrvatske nosi sa sobom krvavu hipoteku komunističkih zločina iz jugoslavenskog razdoblja do 1990. godine, dok je HDZ umješan do grla u politička ubojstva i ratne zločine nakon dolaska na vlast uz pomoć komunističkih tajnih službi 1990. godine”.

“Maksimalna laž je da Tuđman nije proveo lustraciju 1990.-1991. godine radi hrvatske pomirdbe i jer je Hrvatska bila u ratu. Tuđman nije proveo lustraciju jer je vraćao dug jugoslavenskoj i republičkoj hrvatskoj Udbi koja ga je instalirala za predsjednika HDZ-a i Hrvatske 1990. godine. Nikada sadašnji HDZ neće provesti lustraciju jer bi sama ta stranka trebala biti lustrirana i vjerojatno zabranjena i raspuštena radi svega što su njezini lideri učinili glede ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije, političkih ubojstava, zaduženja Hrvatske do bankrota, rasprodaje hrvatskog kapitala i bankarskog sustava”, kaže Paraga.

“U emisiji HTV Otvoreno od 16. listopada 2014. jedan je gledatelj putem facebooka ustvrdio da bi volio vidjeti tu lustraciju po HDZ-u koji je na početku devedestih ljude iz jugoslavenske Udbe koristio u obračunu sa političkim protivnicima, a tu prije svega misli na HSP Dobroslava Parage i postavio pitanje Miroslavu Tuđmanu zna li tko je pomilovao ubojice dopredsjednika HSP-a Ante Paradžika. Naravno, Tuđmanov sin Miroslav nije znao odgovoriti da je pomilovanje naložio njegov otac kao što “ne zna” da je prvi hrvatski predsjednik izdao i nalog za Paradžikovo i moje ubojstvo. Paradžik je ubijen u klasičnoj “sačekuši” po oprobanom receptu prema kojem je likvidiran dva mjeseca ranije načelnik osječkog MUP-a Josip Reihl Kir. Po istom scenariju, bez ikakve maštovitosti i originalnosti, nepunih godinu dana od Paradžikovog ubojstva ubijen je zapovjednik HOS-a i general Oružanih snaga BIH Blaž Kraljević, zajedno sa osam članova njegove vojne pratnje. Sva nastojanja da se pokrene istraga i kazne nalogodavci i krivci za ta zlodjela onemogućena su takozvanim višim interesima. Ubijeni su i sindikalni povjerenik Hrvatskih željeznica Milan Krivokuća, predsjednica ogranka Hrvatske demokratske stranke iz Kraljevice Marina Nuić, haški svjedok ratnih zločina iz Gospića Milan Levar, niz pripadnika HOS-a i članova Stranke prava”, nabrojio je Paraga samo najpoznatija ubojstva iz vremena vladavine Franje Tuđmana.

“Dojučerašnji nezamjenjivi državni odvjetnik Mladen Bajić jedan je od najvećih krivaca za sustavno opstruiranje provođenja istrage i podizanje optužnica za ta i druga politička ubojstva, premda su počinitelji nekih od tih ubojstava među nama, poznati su i kazneno su prijavljeni a neki od njih su čak i sami izjavljivali da su počinitelji tih i drugih zločina”, tvrdi Dobroslav Paraga.

Predsjednik HSP 1861 navodi kako je ta stranka još u prosincu 1998. godine podnijela Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske opsežnu kaznenu prijavu protiv, kako kaže Paraga, “ubilačkog Udbinog dvojca Mustač-Perković”, sa zahtjevom za pokretanjem istrage zbog sudjelovanja u nizu zločina tadašnje Službe državne sigurnosti. Paraga tvrdi kako su u prijavi navedeni slučajevi, svjedoci i dokazi ubojstva hrvatskog disidenta Ernesta Brajdera 1980. godine u istražnom zatvoru u Zagrebu, hrvatskog novinara Brune Bušića 1978. u Parizu, komunističkog disidenta Stjepana Đurekovića 1983. u Munchenu, ubojstva obitelji Ševo 1972. blizu Venecije, potpredsjednika HSP-a Ante Paradžika 1991. u Zagrebu, hrvatskog emigranta Mire Barešića 1991. kod Benkovca, generala HOS-a Blaža Kraljevića 1992. u Hercegovini i drugi slučajevi poput eksplozije bombe u sjedištu HOS-a u Vinkovcima 1992. godine, zatim višestruki atentati na pojedine hrvatske emigrante na Zapadu.

“Međutim, sva ta ubojstva ili pokušaji ubojstava ostala su nekažnjena a ubojice pod zaštitom Tuđmanove i tobožnje hrvatske vlasti HDZ-a i SDP-a sve do danas”, ogorčen je prvi predsjednik HSP-a.

“Trebali bi u ovom trenutku radi prikrivanja osumnjičenih za višestruka politička ubojstva kazneno odgovarati među prvima umirovljeni sudac Ustavnog suda Marijan Hranjski, bivši državni odvjetnik Berislav Živković, a u svakom slučaju Mladen Bajić, koji ne samo da je držao 15 godina u ladici kaznenu prijavu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, već to isto čini i sa kaznenim prijavama za ratne zločine i poslijeratne egzekucije, uključujući i likvidacije političkih emigranata i hrvatskih opozicionara nakon 1990. godine”, optužuje Paraga SDP-ovog trenutačnog kandidata za suca Ustavnog suda, Mladena Bajića.

“Umjesto da pokrene istragu i procesuira najodgovornije živuće osobe za pojedinačne i masovne likvidacije i politička ubojstva ratnih i civilnih zarobljenika, političkih disidenata i emigranata, branitelja i vojnih zapovjednika u ratu za nezavisnost Republike Hrvatske i BIH, Državno odvjetništvo sve do danas po nalogu izvršne vlasti svjesno opstruira poduzimanje bilo kakvih istražnih radnji koje bi nedvojbeno dovele do podizanja optužnica protiv navedenih osoba, i ujedno ruši na taj način suverenitet Republike Hrvatske i izlaže sramoti ugled Hrvatske u svijetu”, zaključuje Dobroslav Paraga.

http://objektivno.hr

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


26.04.1969  Rajšel Kristijan
26.04.1967  Vujec Nataša
26.04.1966  Ernoić Miljenko
26.04.1964  Pros Dražen
26.04.1957  Lucić Josip
26.04.1938  Biškupić Božo