https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?blog=264  https://twitter.com/savjest_com?blog=264  https://www.youtube.com/user/savjestcom?blog=264  http://savjest.com/savjest_rss.php?blog=264

savjest BLOG

Autor:

../blog/blog_autor.php?autor=2283&ljutaguja

ljutaguja
Datum:
12.07.2013
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

 

Bilo je to davne 2002/2003 godine,ali ne tako davno da se treba zaboraviti, naime radi se o višemilijunskoj pljački koja se odvijala u HZZO-u,a cijela ta operacija za one koji su manje upućeni u to zvala se „Refundacije - prema čl.9.st.2. ZOPHBDR-a (NN 108/96)-LK-3“ (kako se pisalo i govorilo radi se čak i o milijardama,a ne o milionima).

Navodno je taj predmet u poodmakloj fazi,te je saslušano puno hrvatskih branitelja i ostalih aktera,a vezano uz taj predmet, ali većina njih je izgleda dobilo amneziju. Nešto što je vrlo bitno,a to je da su akteri priče što se tiče MHBDR-a,skoro svi isti kao i u predmetima stambenog zbrinjavanja,lažiranje statusa HRVI-a,sređivanje lažnih invalidskih mirovina,lažnih ratnih puteva, potvrda o okolnostima stradavanja i na kraju potvrda o pripadnosti nekoj od postrojbi,te još ono što je najvažnije lažiranje medicinske dokumentacije, a sve pod patronatom tadašnjih nalogodavaca.

Sve je krenulo kada je tada aktualna koalicijska vlada lijevog centra svojim Zaključkom klasa: 561-01/01-01/01., Ur.broj:5030104-02-19 od 05.rujna 2002.god.,dala ovlast HZZO-u, za rješavanje i o "pravu na naknadu plaće zbog bolovanja temeljem čl.9.st.2. ZOPHBDR-a i članova njihovih obitelji (NN 108/96).

trazi se

KLIKNITE!Laughing

Navedeni članak 9.stavak 2.ZOPHBDR-a (NN 108/96),glasi,citat:"

Članak 9.

(1) Hrvatski branitelj kojemu je rana, ozljeda ili bolest, neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, ima pravo na potpunu medicinsku rehabilitaciju, pravo na sva potrebita pomagala, proteze, lijekove i liječenje bez naknade (participacije), te pravo prvenstva na korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu s pratnjom druge osobe, ako mu je potrebno takvo liječenje koje se ne može obaviti u Republici Hrvatskoj.

(2) Do završetka liječenja, odnosno medicinske rehabilitacije, hrvatski branitelj ima pravo na naknadu plaće u iznosu plaće koju bi ostvario da je u postrojbi.

(3) Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje obvezan je osigurati hrvatskom branitelju ortopedsko pomagalo najkasnije u roku od 30 dana od dana primitka zahtjeva nadležne zdravstvene ustanove koja je utvrdila vrstu potrebitoga ortopedskog pomagala nakon završenog liječenja. Ako se ortopedsko pomagalo izrađuje po mjeri, navedeni rok produljuje se za najviše 60 dana".

Dobivanjem "zapovjedi" iz Direkcije HZZO-a,Margaretska 3,klasa: 032-01/01-01/148.,Ur.broj: 338-01-05-02-103 od 11.rujna 2002.god.,u MHBDR-a,tadašnja,a jednim većim dijelom i sadašnja rukovodeća garintura okuplja sve najbolje pravnike u svojoj kući i pomoćno "osoblje",te "kuje pakleni plan" i dolaze do zaključka,da je najbolje,kao i u svemu do sada nikomu ništa odobravati,niti priznavati,jer oni od toga koristi nemaju.I evo opet se pojavi predator,izbavitelj i spasitelj i rekoše,najbolje je da mi poštujemo ono što nadređeni traže od nas,a usput i mi ćemo nešto u džep staviti, a kako sad to,pa to ćemo odraditi kao i sve do sada preko "naših dečki ,jer oni najbolje znaju tko je što zaslužio,a tko nije".

                                                                                                  

KLIKNITE!Laughing

Budući da je u dopisu Direkcije HZZO-a,jedino bilo poboldano "traži se" i "pozivom na broj ovog dopisa,u najkraćem mogućem roku dostavite sve upravne predmete koji se nalaze kod naslova ( a u ovom slučaju naslov je MORH i MHBDR-a ),bilo da su Naslovu proslijeđeni od Direkcije ili područnog ureda ovog Zavoda, bilo neposredno od samog osiguranika-hrvatskog branitelja. Odmah je predatoru,izbavitelju i spasitelju zapelo za oko ono što se dobro vidi,jer da to nije bitno nebi to "Pomoćnica direktora za pravne poslove, Ljubica Đukanović,dipl.iur."., niti istaknula da nije toliko bitno.

KLIKNITE!Laughing

Treba istaknuti da je navedena i na priloženom aktu potpisana Ljubica Đukanović u periodu od 2000.-2002.god.,bila pomoćnica direktora zavoda za pravne poslove,a u periodu od 2002.-2004.god.,ista je bila direktorica HZZO-a.

Također treba napomenuti da je u vrijeme kada se odvijala ova višemilijunska pljačka HZZO-a,PREDSJEDNIK UPRAVNOG VIJEĆA HZZO-a bio ugledni oftalmolog dr.Nikica Gabrić.

http://www.vecernji.hr/media/cache/9c/84/9c8474ad07f85caff2aa7613d0ff75d6.jpg

Prof.dr.Nikica Gabrić

Budući da je sve bilo jasno, a ekipe uhodane koje su se dobro iskazale i na zahtjevnijim zadacima - "Lanč paketima" (od statusa hrvatskih branitelja,potvrda o okolnostima stradavanja, ratnih puteva, invalidskih mirovina, stambenog zbrinjavanja ),trebalo je krenuti na posao i tako i bi.

Razbacaše se "naši dečki" po Zagrebu i okolici,pa onda i dalje,da što više dostave tih predmeta"koji se nalaze kod naslova,a zaprimljeni su neposredno od samog osiguranika-hrvatskog branitelja".Posao cvate, lobisti rade-"lobiraju",sakupljači sa terena-"sakupljaju",a i pomoćno osoblje radi, ali oni će dobiti itako mrvice,jer njima je to u opisu posla,pa isto je prebacivao spis ovaj ili onaj. Svi rade punom parom,a izbavitelj,spasitelj i predator,čekaju dok se "lova"okrene preko računa i ono što njih pripada dođe u njihove "kokošinjce".

Sakupljači sa terena rade oprezno,jer za svakog onoga za koga se sumnja da neće vratiti 50 % od dobivene svote novca (jer tako je dogovoreno na "smrtonosnom sastanku"),uzimaju se "punomoći po tekućem računu"-jedna od banaka za koju se pouzdano zna ,preko čijih računa je rađena refundacija,to je PBZ-poslovnica u Lastovskoj 23,na Savici.

Danas se razotkriva,kako su pojedini sakupljači imali i po 300 punomoći za tekuće račune (navodno Glavni torbar - Đuka Kurelac- 100 % HRVI I.skupine, sa doplatkom za njegu i pomoć druge osobe, te određenim njegovateljem),ali nisu niti okrznuti (op.a. ništa im se nije desilo).

Mislim da je lako vidjeti tko ima punomoći za tuđe tekuće račune,a na nalozima od tadašnjeg ZAP-a je kao svrha doznake pisalo: nadoknada troškova za hrvatske branitelje čl.9.st.2.ZOPHBDR-a. Isplatitelj: HZZO-Područni ured Zagreb,žiro-račun: 2390001-1500002517

Mislim da je apsurdno,da za ovaj,kao i za ostale slučajeve iz "Braniteljske sfere"najviše budu kažnjeni oni koji su na dnu piramide,a pa i ja pišem svakakve gluposti jer oni zato i jesu tu da štite spasitelje,izbavitelje i predatore,pa ih onda i treba kazniti.

Treba sada viditi što rade kumovi (Ivica Pančić,Jadranka Kosor,Tomislav Ivić,Zoran Komar,Dinko Mikulić,Vladimir Čačić, Valentino Rajković,Željko Marijanović,koordinatorica liječničkih povjerenstava Vesna Nađ,liječnici-psihijatri Herman Vukušić,Mladen Lončar,spec.infektolog Vlado Taborsky, spec.fizijatar Ivica Ištuk.

lova,lova,lova...

Nešto što mi je ostalo u memoriji ,a to je da kada je pobjedu na izborima ili smjenu na vlasti preuzeo HDZ,da je prof.Andrija Hebrang u javnosti govorio o tom "kosturu iz ormara",misleći na HZZO, ali da mu je tada priprećeno smrću njemu i članovima njegove obitelji,ali budući da je ovo sada odmak od 10 godina,valjda se nešto promjenilo, jer sada smo ponosna članica Europske unije,gdje je donekle vlada pravda i pravednost .

O tadašnjoj aferi ove velike pljačke državnog novca, tada je u jednom dnevnom listu opširno izvješteno . Kako je autor teksta istančano opisao cijeli tijek događaja,te spomenuo Rukovoditeljicu Područnog ureda HZZO-a u Zagrebu,Ružicu Naglić,koja između ostalog navodi"da su upravo smijenjeni referentica i pravnica zaprimale te zamolbe i obrađivale ih (Jedna od njih je izvjesna Jadranka Dinčir).

 KLIKNITE!Laughing

Nakon prikupljanja dokumentacije one bi je slale na vještačenje na povjerenstvo Zavoda". Između ostalog spominje se i falsificirana medicinska dokumentacija,koju je navedeni lako "uređivao" u suradnji sa nepoznatim liječnikom.

Mišljenja sam da ovdje netko ne govori istinu,jer na svakom medicinskom nalazu jasno stoji ime i prezime doktora,te Kliniku na kojoj je isti izdan,dali je protokoliran,dali je za isti donesena uputnica liječnika obiteljske medicine.

Ova trakavica toliko dugo traje da će nam akteri priče ( mislim na predatora, izbavitelja i spasitelja ) dobiti totalnu amneziju. Jedino ako se ovaj slučaj vodi,samo da bi neko nešto radio,jer ne može sve završiti na otkazima dvoje zaposlenika HZZO-a i eventualnoj osudi nekog sitnog dilera,jer nebi to taj "Tajnik jedne braniteljske udruge u Zagrebu s djelatnicima HZZO-a "sređivao" isplate veće i od 100.000 kuna",mogao raditi da nije imao nekog "dobro pozicioniranog gazdu ili gazdaricu",jedino ako se radi o nedodirljivim,ali onda žali Bože truda i do sada.

Prema pouzdanim informacijama ovako pribavljenim novcem financirana je predizborna kampanja jedne političke stranke ???

Prema aktu Direkcije HZZO-a,dobro organizirana skupina (najvjerovatnije pod vodstvom visokopozicioniranih državnih dužnosnika ), koja je udružena u organizaciju radi počinjenja kaznenih dijela "očerupala" je za višemilijunske iznose proračun HZZO-a,odnosno državni proračun,a građani Republike Hrvatske ni deset godina nakon toga ne znaju tko su glavni akteri te priče-ma "koga je briga za građane" bitno je da je lova izvučena,ko jebe građane,oni su itako stoka sitnoga zuba koja mora slušati.,jer doista je istima dobro kada o svemu što znaju najčešće šute.

SAMO KLIKNITE!Laughing

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uskok-istrazuje-isplate-naknada-braniteljima-s-laznim-ptspom/270471.aspx

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20021114/novosti06.asp

http://www.index.hr/vijesti/clanak/direktorica-hzzoa-ljubica-djukanovic-zatrazila-razrjesenje-od-premijera-sanadera/185354.aspx

 

 


Napomena: Članci u rubrici "KOLUMNE, BLOG i AKTIVISTIČKI KUTAK" ne predstavljaju, ni na koji način, stav uredništva portala savjest.com. Za sadržaj i za točnost, tih članaka, ne odgovaramo. Periodično pregledavamo članke i neprikladne brišemo.
       


 

..
Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


27.04.1974  Matković Bianca
27.04.1970  Ambruš Denis
27.04.1970  Tadijanović Vlado
27.04.1969  Marković Nenad
27.04.1962  Samoborec Melita
27.04.1957  Barić Slavko
27.04.1957  Nasić Ivan
27.04.1957  Kujundžić Milan
27.04.1956  Skoblar Milan
27.04.1940  Sokolić Vladimir