https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?blog=269  https://twitter.com/savjest_com?blog=269  https://www.youtube.com/user/savjestcom?blog=269  http://savjest.com/savjest_rss.php?blog=269

savjest BLOG

Autor:

../blog/blog_autor.php?autor=2283&ljutaguja

ljutaguja
Datum:
17.07.2013
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

Ako ste mi uzeli mjesto, hoćete li uzeti i moju invalidnost?

Vrlo rado. Na kraju krajeva što će ti prednost pri parkiranju kad nemaš što parkirati.

''Koji je ovaj?'', pita Predrag. Nevenka veselo odgovara ''To je onaj što su mu povećali invalidnost do plafona, kad su je tebi Vesna Nađ i doktori smanjili, hi-hi''. Jedna slika – tisuću, i ovih par, riječi!

Veseli ratni vojni invalidi primaju ključeve. 100% I skupina, iznad njih je samo smrt.

Između nasmijanih amputiraca u invalidskim kolicima, barem meni, poznato lice sa brkovima. Bolje gledajući slikurekao bih da sam čovjeka vidio na Britancu sa Dinkom Mikulićem, nepravedno utamničenim pomoćnikom za stambeno zbrinjavanje svih ministara branitelja. Ali išli su, čini se, na nogama, spretno pomičući lijevu pa desnu nogu, gotovo se krećući kako to čine nezaposleni hrvatski branitelji ili pak kumice sa placa. Čak bih rekao da su razmjenjivali nekakvu dokumentaciju. Rekao bih da je čovjek bio sto puta viđen na kavi sa Vladimirom Čačićem, bivšim šerifom za stambeno zbrinjavanje i neuspjelim kandidatom Vesne Pusić za zadarskog župana. Rekao bih da torbari sa Branimirca sa uzdahom povjerenja i divljenja misterioznog brkajliju nazivaju Primarijus. Čini mi se da ima auto i da stanuje u Mesničkoj.Također mi se čini da je bio sto puta viđen u ministarstvu branitelja. Kladio bih se da ga poznaju Taborski i Ištuk, ali i čitav niz trenutno bezličnih doktora u HZMO-u, HZZZ-o i sličnim skraćenicama.

Također bih rekao da navedenu individuu poznaje i Mladen Bajić. Naime, istom je detaljno prijavljen Đuka Kurelac, vezano uz način stjecanja statusa HRVI iz Domovinskog rata.

Međutim, kako to biva, državno odvjetništvo nije stiglo riješiti o kaznenoj prijavi budući je prijavljeni uvijek brži od njih. Moglo bi se konstatirati da je drznik - u bijegu. Kada bi krenuli u Mesničku zbrisao bi do Britanca, kada su istraživali njegovu potvrdu o okolnostima stradavanja, pobjegao im je na 100%. Kada su se uhvatili stupnja invalidnosti Đuka im je pobjegao ni manje ni više nego u zagrljaj Predragu Matiću i Nevenki Benić, i to u Ministarstvo branitelja na dodjelu automobila. Ko' će kome nego svoj svome!

Državno odvjetništvo prestravivši se što će ovaj bard prijevare sada za bijeg imati i motorno vozilo odustalo je od daljnje potjere.

Možda su propustili pogledati ovu sliku i uvidjeti da je Đuka na dodjelu došao u invalidskim kolicima!

 http://www.branitelji.hr/arhiva/p3080/slika/2465/3DSC_0309.jpg

Đuka Kurelac (Josipov), sa prebivalištem u Zagrebu,Mesnička 2,rođen: 01.10.1956.god.,u Slunju,a živio u mjestu Kapela.Ima čin pričuvnog satnika,a bio je sudionik Domovinskog rata,kao pripadnik 108.brigade HV Slavonski Brod,u registru branitelja ima evidentirano 972 dana pripadnosti borbenom sektoru. Dana 08.06.1992.god.,ranjen je navodno protupješadijskom minom u mjestu Podnovlje-BiH. (Iako vrlo blizak izvor, kaže da je to samo tako napisano,a da je navodno isti u vrijeme Domovinskog rata bio konobar u jednom od kafića u centu Zagreba - negdje u Tomićevoj ulici,te da je nakon pijančevanja po Zagrebu,krenuo na put sa svojim kolegama prema Novoj Gradiški ili Novskoj, te da su doživjeli prometnu nesreću ).

Dakako da papir trpi sve,pa i ovakve stvari,a dali je to sve skupa istina to samo znaju oni akteri koji su sa navedenim Kurelcem dugogodišnji suradnici.(mjesto u kojem je navodno ranjen: PODNOVLJE-BiH).

Pod predpostavkom da je istina da je navedeni gospodin stvarno ranjen,onda prema priloženoj dokumentaciji u spisu ovog gospodina u statusu branitelja i stupnju njegove invalidnosti mislim da ne bi ništa bilo sporno,da bolest kod navedenog gospodina u zadnjih godinu dana nije toliko"metastazirala",te je isti podnio zahtjev za pogoršanje zdravstvenog stanja,čemu je i udovoljeno,ali do te mjere da je imenovanom priznat status HRVI-a I.skupine (najteža skupina)., sa doplatkom za pomoć i njegu druge osobe, te pravo na osobnog njegovatelja (supruga)., koja danom stjecanja toga statusa postaje zaposlenik Ministarstva branitelja (pravo na mirovinsko i zdravstveno, te pravo na naknadu cca 5.000,00 kuna).

Dg: Osteomijelitis sa stalnim fistulama (molim pogledati listu tjelesnih oštećenja po kojoj se ocjenjuju HRVI).

Naravno da navedeni gospodin nije sam sebi dao toliki stupanj invalidnosti i doplatke koji mu uz toliki stupanj pripadaju (a zanimljiv je i sastav DLP-a,koje je ocjenjivalo istoga-molim vidjeti nalaz i mišljenja DLP-a), već je to ostvario uz pomoć svojeg personalnog pokrovitelja,Dinka Mikulića,( za kojega je osoba od povjerenja,te je za istoga"dilala"polovne stanove i dovodio potencijalne kandidate za dodjelu stambenih kredita ).,te uz pomoć VESNE NAĐ,zamjenice ministra branitelja i dugogodišnje koordinatorice liječničkih povjerenstava koja isključivo rade po njezinom izričitom nalogu,a ne nikako prema načelima medicinskih znanosti.

Gosp.Kurelac je osoba koja je hvala Bogu itekako mobilna (malo šepa-hramlje,ali neznam tko ne,tko ima bilo kakvih problema sa kralježnicom ili donjim ekstremitetima). Isti je član lovačkog društva,te mislim da bi prije divljač ulovio rukama,nego drugi sa oružjem.

Gospodin Kurelac po osnovi svojeg statusa ima prava koja ga pripadaju po zakonu za takvo oštećenje,a to je:

- osobna invalidnina.................................................................... 3.824,90 kn

- doplatak za pomoć i njegu druge osobe I.stupnja..........................3.824,90 kn

- ortopedski doplatak III.stupnja..................................................... 535,49 kn

UKUPNO:.....................................................................................8.158,29 kn

Imenovani se kao HRVI nalazi u invalidskoj mirovini,pristojnog iznosa i istu prima od HZMO-a.

Navedeni gospodin zasigurno nebi ostvario ovako visoki stupanj tjelesnog oštećenja,da za njega nije urgirao navedeni dvojac DINKO MIKULIĆ i/ili VESNA NAĐ,jer tako se već dugi niz godina ostvaruju zakonom zagarantirana prava iz ZOPHBDR-a (za ovakav gnjusan način znali su svi ministri od Ivice Pančića,Jadranke Kosor,Tomislava Ivića,pa i sada aktualnog ministra Predraga Matića).

Kratko i jasno rečeno morate imati svojeg čovjeka koji će za Vas urgirati inače ili nećete ostvariti ništa ili će te dobiti mrvice.

Kao kruna svega ovom vrlo upitnom 100 % HRVI-u I.skupine, prije par dana Ministar Matić je dodijelio ključeve osobnog automobila.

Da nije istinito bilo bi žalosno,ali ovo je i žalosno i istinito.Ako se pouzdano zna da je Đuka Kurelac osoba koja je duboko involvirana u kriminalno-korupcijsku mrežu Ministarstva branitelja i oko njega,te da su sve spoznaje o tome„torbaru“ koji je sudjelovao i u širenju mreže organiziranog kriminala,prijavljene DORH-u i USKOK-u.

Također treba istaknuti da je navedeni Đuka Kurelac Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske Odlikovan Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje u ratu za hrvatsku državu.

                                                                    http://hr.wikipedia.org/wiki/Red_hrvatskog_kri%C5%BEa

EVO ŠTO JE MINISTAR MATIĆ IZJAVIO NAKON UHIĆENJA DINKA MIKULIĆA:

„Malo je zločina gnjusnijih i perfidnijih od zlouporabe i profiterstva na štetu hrvatskih branitelja, posebno ratnih vojnih invalida, a upravo smo takve zločine izgleda otkrili u ministarstvu. Jeli riječ o pojedinačnom incidentu ili višegodišnjem kriminalu prepustimo istrazi, ali želim u ime Vlade na načelnoj razini najoštrije osuditi svako nečasno ponašanje osobito koruptivno“.

  http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/vijesti/crna-kronika/ministar-matic-povodom-uhicenja-svog-pomocnika-malo-je-zlocina-gnjusnijih-od-onih-pocinjenih-na-stetu-hrvatskih-branitelja/2257673-4-cro-HR/Ministar-Matic-povodom-uhicenja-svog-pomocnika-Malo-je-zlocina-gnjusnijih-od-onih-pocinjenih-na-stetu-hrvatskih-branitelja_ca_large.jpg

Mi ćemo tebe Đuka zaštititi,jer nisi ti nama bilo tko....rekli su meni Vesna i Dinko za tebe...Dinko uvjek ćeš biti u našim srcima...zato mi je tvoja slika uvjek pred očima...LaughingLaughing

SAMO KLIKNITE!

http://www.branitelji.hr/pregled/ministar-matic-urucio-kljuceve-osobnih-automobila-najtezim-stradalnicima-domovinskog-rata

 

    

SAMO KLIKNITE!!!Laughing

"Čudesna nova tehnologija Ministarstva branitelja-Vidljivi 100% HRVI-I.skupine u nevidljivim invalidskim kolicima"

http://savjest.com/uploads/blog/images/kurelac_4_53039dc353bfb.jpg

Da nije neophodno biti u invalidskim kolicima i imati sa sobom osobnog njegovatelja,kojeg plaća Ministarstvo branitelja,te istom uplaćiva doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje,osim kada ti to treba kako bi ostvario statusna prava iz ZOPHBDR-a (status HRVI-a I.skupine,sa doplatkom za njegu i pomoć druge osobe i određenim njegovateljem,pravo na dodjelu osobnog automobila od strane Ministarstva branitelja itd.).,govore gore priložene fotografije.

Umoljavam da usporedite ove tri fotografije,sa fotografijom gdje se Ministar Matić rukuje sa Đukom Kurelcom prilikom dodjele ključeva osobnih automobila 100% HRVI-a I.skupine.

Gore navedene fotografije snimljene su sjedištu HVIDR-e Grada Zagreba (Slovenska 21).Đuka Kurelac je sudjelovao promociji knjige prof.Josipa Jurčevića (Slučaj Perković-Spašavanje zločinačke budućnosti).

http://zuhblptsprh.hr/Galerija/2013/10-SNZUHBLPTSP_RH-2013/pictures/picture-76.jpg

Dana 10.srpnja 2013.god.,ministar branitelja Predrag Matić dodjelio je ključeve automobila Đuki Kurelcu koji je tada bio u invalidskim kolicima budući da ima status 100 HRVI-a I.skupine sa doplatkom za pomoć i njegu druge osobe i određenim njegovateljem.Da stanje kod navedenog nije tako dramatično vidi se i na gore priloženoj fotografiji,gdje se vidi da Đuka Kurelac uredno stoji-drži prijelazni pehar. (nisu mu potrebna ni kolica,ni njegovatelj).Fotografija je snimljena na Športskom natjecanju Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP RH koje je održano 21. rujna 2013.god.,u Novom Vinodolskom.

http://zuhblptsprh.hr/Galerija/2013/10-SNZUHBLPTSP_RH-2013/pictures/picture-141.jpg

Kao izaslanik ministra branitelja navedenom natjecanju nazočio je Željko Motik,osoba koja je na dužnosti Načelnika sektora za stambeno zbrinjavanje i koja je duboko involvirana u kriminalno-korupcijsku mrežu Ministarstva branitelja - prema kazivanju jednog HRVI-a iz Starih Mikanovaca (Izvjesnog Bilića).,od istoga je zajedno sa Darkom Beštekom uzeo 5000 EUR-a,kako bi mu "sredio"stambeni kredit (bio je pravnik u Upravi za stambeno zbrinjavanje dok je tamo "carovao"sada nepravedno uhićeni i smjenjeni dužnosnik Dinko Mikulić zvani Mika)-ali na svu sreću isti je zahvaljujući svojim personalnim pokroviteljima najprije zaposlen u Upravu za zatočene i nestale Ministarstva branitelja,a od nedavno i umirovljen.

Inače se je u slučaju HRVI-a Ante Perdića na sudu branio kako ga je isti doveo u zabludu.

Navedeni Željko Motik je inače i osobni prijatelj sa ministrom branitrelja,a jako dobro ga poznaje i Đuka Kurelac budući je sa istim godinama „surađivao“ na stambenom zbrinjavanju HRVI-a (a dali mislite da sada ne surađuju).Nije ni čudno što se Đuka Kurelac pojavljiva najviše bez invalidskih kolica (iako bi mu prema njegovom statusu bila neophodna),kad za njegov status znaju i ministar branitelja Matić,zamjenica ministra Vesna Nađ,glavni državni odvjetnik Mladen Bajić,ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan itd.,te da tu nitko nevidi ništa sporno osim nas običnih smrtnika koji se sa tim srećemo u javnosti.

 

   
     

SAMO KLIKNITE NA BILO KOJU SLIKU I ONA ĆE SE POVEĆATI!!!Laughing

http://savjest.com/mobile/afere/osobe/afera.php?afera_id=257&dvadeset-godina-nakon-ranjavanja-postao-hrvi-najteze-skupine

 


Napomena: Članci u rubrici "KOLUMNE, BLOG i AKTIVISTIČKI KUTAK" ne predstavljaju, ni na koji način, stav uredništva portala savjest.com. Za sadržaj i za točnost, tih članaka, ne odgovaramo. Periodično pregledavamo članke i neprikladne brišemo.
       


 

..
Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


27.04.1974  Matković Bianca
27.04.1970  Ambruš Denis
27.04.1970  Tadijanović Vlado
27.04.1969  Marković Nenad
27.04.1962  Samoborec Melita
27.04.1957  Barić Slavko
27.04.1957  Nasić Ivan
27.04.1957  Kujundžić Milan
27.04.1956  Skoblar Milan
27.04.1940  Sokolić Vladimir