savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=26&kosor-predala-kljuceve-stanova=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=26&kosor-predala-kljuceve-stanova=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=26&kosor-predala-kljuceve-stanova=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=26&kosor-predala-kljuceve-stanova=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

 

TROGIR: Želim da se danas ovdje u Trogiru prije svega sjetimo onih koji su nas najviše zadužili, a to su hrvatski branitelji. Njih, njihove obitelji, djecu nikada ne smijemo zaboraviti, a o njima i njihovom djelu i hrabrosti moramo učiti mlade naraštaje – istaknula je to predsjednica Vlade Jadranka Kosor u petak u Trogiru svečano uručujući ključeve stanova 60-orici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja.
 
Stanovi su smješteni u tri novoizgrađene zgrade na području Miševca na otoku Čiovu gdje se već nalaze četiri zgrade za branitelje izgrađene 2000. godine također s ukupno 60 stanova.
- Zadovoljna sam jer sam upravo ja 2007. godine položila kamen temeljac. Sjećam se bila je kiša, bilo je proljeće, a danas je izuzetno lijep i sunčan dan kakav priliči ovako važnim događajima kao što je ovaj – dodala je premijerka Kosor.
 
Vama koji ćete dobiti ključeve želim da mirno živite u svojim stanovima, a djeci puno radosti u novim domovima. Nije joj izmaklo i spomenuti kako živimo u teškim vremenima, te da je sigurna kako ćemo vrlo brzo početi izlaziti iz krize.
 
- Želim naglasiti da se ništa ne može usporediti s onim vremenima kada se s krunicom oko vrata i u tenisicama odlazilo braniti domovinu. Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, ona ne bi bila članica NATO-a, a ni buduća članica EU-a o čemu uskoro nastavljamo pregovore – zaključila je premijerka Kosor.
 
Stradalnicima i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja obratio se ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. Rekao je kako je u proteklih mjesec dana dodjeljeno više od sto stanova na području cijele Hrvatske, te da je u proteklih 5,5 godina Vlada uložila 1.600.000.000 kuna i riješila 5401 obitelj hrvatskih branitelja.
 
- Potvrda je to koliko su ova i prethodna Vlada davali značaja rješavanju problematike koja je prisutna među braniteljskom populacijom – rekao je ministar Ivić zahvalivši Gradu Trogiru koji je uvelike pripomogao u realizaciji ovoga projekta izdvojivši u infrastrukturu za samo tri posljednje zgrade oko 3,5 milijuna kuna, dok je Ministarstvo zaštite okoliše, prostornog uređenja i graditeljstva kao nositelj investicije uložilo 32.816.438 kuna.
 
U ime domaćina Grada Trogira nazočnima se obratio trogirski gradonačelnik Damir Rilje rekavši kako će mu biti zadovoljstvo da ovakvih projekata bude još unatoč recesiji jer su branitelji to zaslužili.
 
Ovu svečanost gradonačelnik je iskoristio i da podsjeti premijerku Kosor na potrebu izgradnje novog mosta otok Čiovo – kopno kazavši kako se i sama jučer mogla uvjeriti u velike prometne gužve koje guše Trogir cijelo ljeto, pa i po njegovom završetku.
 
Novi most za kojega bi novac trebalo osigurati u državnom proračunu bio je temom gradonačelnika Rilje i njegovih suradnika s premijerkom Kosor nakon svečanosti dodjele ključeva na središnjem trogirskom gradskom trgu gdje se premijerka sa svojom pratnjom na jednom od štekata osvježila hladnim pićem prije nego je otišla za Zagreb.
 
Rado je prihvatila poziv gradonačelnika Rilje da uskoro dođe u Trogir i da razgovaraju o još nekim važnim projektima toga grada u čijoj realizaciji bi Vlada mogla pomoći. Ipak, najsretniji jučer bili su branitelji koji su mahom odgovarali kako su sretni jer su riješili životno pitanje koje su dugo čekali.
 
Gordana Dragan / EPEHA

 

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


19.05.1983  Ivanović Nikola
19.05.1968  Brkić Zlatko
19.05.1962  Kapac Vilmica
19.05.1960  Lambaša Željko
19.05.1949  Jakšić Nikola
19.05.1948  Nikolić Dorica
19.05.1942  Kujundžić Nedjeljko