savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=5004&hsls-i-hdz-potpisali-sporazum=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=5004&hsls-i-hdz-potpisali-sporazum=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=5004&hsls-i-hdz-potpisali-sporazum=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=5004&hsls-i-hdz-potpisali-sporazum=

SVE ZA VLAST

Nema zapisa

 

Predsjednici HDZ-a i HSLS-a, Tomislav Karamarko i Darinko Kosor potpisali su Sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji između te dvije stranke istaknuvši da žele ujediniti snage u izradi zajedničkog gospodarskog programa i provedbi odlučnih reformi kojim bi se osigurao bolji i kvalitetniji život hrvatskih građana.

 Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma, Karamarko je rekao da on znači proširenje i učvršćenje koalicijske snage koja želi prekinuti sa sadašnjom vlašću koja u tri godine Hrvatskoj nije nije donijela ništa osim gubitaka, silaznih trendova i lošeg života.

 Naveo je i da kada dođu na vlast "neće doći manirom ratnih pobjednika koji dijele plijen" jer ne postoji dogovor oko ministarskih položaja, direktora, članova uprava državnih poduzeća i slično. Dodao je da su se obje stranke brzo dogovorile da su stručnost i domoljublje najvažniji kriteriji za obnašanje određenih funkcija.

"Sporazumom smo jasno potvrdili da svaka stranka zadržava svoja svjetonazorska stajališta. To nas ne priječi da se udružimo oko izrade zajedničkog gospodarskog programa za izlazak iz gospodarske krize", istaknuo je Kosor. Naglasio je i da njegova stranka podupire Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske.

 Na novinarsko pitanje boji li se da će se HSLS, kao manja stranka, 'utopiti' u koaliciji s HDZ-om, Kosor je odgovorio da su se opredijelili biti dijelom koalicije u interesu hrvatskih građana. "Kada bi sve stranke tako kalkulirale onda nitko s nikim ne bi ulazio u suradnju. Ili bi u suradnju ulazio s figom u džepu", kazao je.

 Kosor je rekao da će njihova vlada kada dođe na vlast u prvih šest mjeseci provesti sve važne reforme, a što Vlada Zorana Milanovićeva iz kukavičluka nije napravila.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


05.05.1976  Morellato Djapjaš Elena
05.05.1962  Biondić Zlatko
05.05.1949  Kutle Ante