savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=5005&sdp-ovac-objavio-svoje-prihode=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=5005&sdp-ovac-objavio-svoje-prihode=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=5005&sdp-ovac-objavio-svoje-prihode=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=5005&sdp-ovac-objavio-svoje-prihode=

POZVAO HDZ-OVCE DA UČINE ISTO

Autor:

gstojic
Datum:
Slika autor/izvor:
glasslavonije.hr
Objavi na:

Share on Google+

 

 

Saborski zastupnik Damir Rimac (SDP) iz Vinkovaca na tiskovnoj je konferenciji podnio vlastito financijsko izvješće za 2013. Godinu. Naglasio je da to čini zbog odgovornosti kao javne osobe i saborskog zastupnika te transparentnosti prema građanima i poreznim obveznicima.

Pozvao je i druge dužnosnike da to učine posebno imenujući svog sugrađanina, potpredsjednika Sabora Tomislava Čuljka (HDZ). Nije prištedio ni vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića (HDZ) da i on podnese vlastito financijsko izvješće.

Rimac je obznanio da živi u najmu stana od 39 kvadrata koji ga je s režijama u 2013. godini stajao 37.571 kunu, a od naknade za najam stana te naknade za režije dobio je 35.341 kunu.

Za gorivo za osobni automobil, cestarinu, održavanje vozila, parkiranje te javni prijevoz prošle je godine potrošio oko 32.700 kuna no i uprihodio iz naknade za korištenje osobnog automobila i naknade za cestarinu ukupno 41.100 kuna.

Ukupno, rekao je Rimac, od prihoda za stanovanje i putovanje na sjednice te povećanih troškova zastupnika, odvojenog života i plaće uprihodio je 287.244 kune dok su mu rashodi za stanovanje i putovanje iznosili oko 70.300 kuna. Drugim riječima zaradio je „čisto“, nešto više od 216.000 kuna.

Dodao je da je i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca te se, otkako je zastupnik u Saboru, odrekao mjesečne naknade od 1.100 kuna iz gradskoga proračun na koju kao vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika ima pravo.

Rekao je da je prošle godine kupio i novi automobil vrijedan 160.000 kuna što je prijavio u imovinsku karticu, da je riječ o dizelašu koji znatno manje zagađuje okoliš nego njegov raniji osobni automobil.

Rimac je posebno istaknuo da je podnio izvješće i za 2012. godinu te da je jedini dužnosnik od osnutka RH koji je to učinio.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


05.05.1976  Morellato Djapjaš Elena
05.05.1962  Biondić Zlatko
05.05.1949  Kutle Ante