savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=23&zagorcevi-ljudi-mocnici-u-morh-u=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=23&zagorcevi-ljudi-mocnici-u-morh-u=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=23&zagorcevi-ljudi-mocnici-u-morh-u=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=23&zagorcevi-ljudi-mocnici-u-morh-u=

Autor:

admin
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

U ekskluzivnom razgovoru za Novu TV predsjednik Stjepan Mesić ponovno je progovorio o “majstorima” iz Ministarstva obrane.

- Koji god su ministri dolazili u MORH, radili su s timovima koji su uvijek ostajali isti. To su “majstori koji sjede u vlasti, a sudjeluju u aferama” - kazao je uz ostalo Mesić.

Preko naših izvora bliskih vojnom vrhu i unutarnjim poslovima, ali i Pantovčaku, pokušali

Kompletna struktura logističkog dijela MORH-a zapravo je jezgra ekipe Vladimira Zagorca, a predvode je pukovnik Ilija Brkić i brigadir Željko Idek

smo “dešifrirati” o kojim se “majstorima” radi.

Kompletna struktura logističkog dijela Ministarstva obrane zapravo je jezgra ekipe Vladimira Zagorca iz 90-ih godina. Taj dio i sada tu radi i utječe na donošenje odluka.

Opstojnost osiguravaju pod krinkom profesionalizma. Svaku garnituru koja je dolazila na čelo ministarstva od 2000. godine uspijevali su uvjeriti da su oni najstručniji, beskrajno odani poslu i pravi profesionalci, kaže naš izvor i pojašnjava:

- Najistaknutiji predstavnici te grupe su pukovnik Ilija Brkić i brigadir Željko Idek. Svi nabavni procesi u MORH-u idu preko Službe za razvoj, opremanje i modernizaciju i Službe za ugovaranje i nabavu. Kada se dogodila afera kamioni, Idek je bio načelnik, a započeo je i proces nabavke borbenih oklopnih vozila.

U cijeloj priči, nastavlja naš izvor, neizostavna institucija je i RH Alan u kojemu je i danas kadrovska postava identična onoj koju je (p)ostavio general Zagorac.

Ravnatelj Alana

I novi ravnatelj Alana u nekim procesima logistike bio je vezan za strukture MORH-a do 2000. godine. Primjer evidentne uvezanosti je slučaj s glavnim savjetnikom Patrije Ratkom Panjevićem. Taj inženjer strojarstva koji je 1982. godine završio vojno-tehničku akademiju JNA u Zagrebu početkom Domovinskog rata osnovao je tvrtku MA-RA.

 Zbog embarga na uvoz oružja Panjević preko te tvrtke nije mogao normalno poslovati pa se zbližio sa Zagorcem i postao mu jedan od glavnih suradnika. Kroz to vrijeme Panjević se formalno bavio lovnim turizmom.

Panjević je bio tajnik lovačke udruge čiji je predsjednik bio general Vladimir Zagorec. Udruga je bila prijavljena na istoj adresi kao i Panjevićeva firma. Micanjem Zagorca i ukidanjem embarga Hrvatskoj Panjević se poslije 2000. godine sa zaposlenicima svoje tvrtke koji su do tada postali eksperti za lovni turizam prebacio na posao koji najbolje poznaje – posao s oružjem jer je znao da slijedi ulaganje u modernizaciju HV-a.

Za sada mu je u tom kontekstu bila najznačajnija uspješna uloga savjetnika Patrije za borbena oklopna vozila koja je s tom finskom tvrtkom ugovorila Hrvatska.

PIŠE Zvonimir KIRLAN

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


02.05.1974  Sadarić Hrvoje
02.05.1965  Lušetić Armando
02.05.1964  Mličević Jadranko
02.05.1959  Šimonović Ivan