savjest VIJESTI

https://www.facebook.com/pages/Savjest/215697858559?vijest=3061&malverzacije-sa-nekretninama-u-istri=  https://twitter.com/savjest_com?vijest=3061&malverzacije-sa-nekretninama-u-istri=  https://www.youtube.com/user/savjestcom?vijest=3061&malverzacije-sa-nekretninama-u-istri=  http://savjest.com/savjest_rss.php?vijest=3061&malverzacije-sa-nekretninama-u-istri=

Autor:

aliciaaa
Datum:
Slika autor/izvor:
Objavi na:

Share on Google+

 

 

PULA - Nakon više od pola godine, od kada je biznismen Danko Končar kazneno zbog prijevare teške gotovo 20 milijuna eura, prijavio svoju do tada najbiližu suradnicu Vinku Cetinski , policijska je istraga po svemu sudeći završena, a bivša doministirica turizma u HDZ-ovoj Vladi Vinka Cetinski privedena na kriminalističku obradu.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a više informacija bit će poznato kasnije. Policija je inače popodne pretražila kuću obitelji Cetinski u Rovinju iz koje je uzela određenu dokumentaciju. Iako policija ne želi govoriti o imenima iz ranije poznatih informacija pored Vinke Cetinski, prema svemu sudeći uhićeni su poznati istarski diler nekretnina Drago Radolović, rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin i njegova supruga Romina te također trgovac nekretninama iz Rovinja Marin Sorgo.

Sve njih naime Danko Končar tereti za udruživanje radi ostvarivanja imovinske koristi na štetu njegove tvrtke Kermas ulaganja . Prema prijavi oni su svi navodno imali isti model djelovanja: najprije bi pronašli određeno zemljište, a zatim bi Vinka Cetinski kao direktorica Kermasa osigurala financijska sredstva za kupnju, odvjetnici bi osnovali tvrtku koja bi kupila zemljište i na kraju bi tu tvrtku ugovorom o prijenosu poslovnih udjela prodali Vinki Cetinski, odnosno Kermasu, i to po znatno višoj cijeni od one po kojoj je zemljište, ujedno i jedini kapital te tvrtke, kupljeno.

Navodno je na taj način Vinka Cetinski s pomagačima u razdoblju od dvije godine od 2007. do 2009. godine sklopila gotovo 150 kupoprodajnih ugovora. Osim što je Končar višestruko preplaćivao istarske nekretnine, po svemu sudeći najveći dio toga što je kupio uglavnom je bezvrijedno i neupotrebljivo za daljnja ulaganja.

U pitanju su naime čestice premale za gradnju stancija ili drugih objekata namijenjih turizmu ili, pak, velike površine šumskog u poljoprivrednog zemljišta na kojemu, osim gospodarskih objekata, druga gradnja nije niti dopuštena. Podsjetimo da je Vinka Cetinski za Danka Končara u Istri kupila oko 1000 hektara uglavnom poljoprivrednog zemljišta, maslinika, vinograda i napuštenih sela te za to platila oko 30 milijuna eura.

Stvarna cijena je međutim, navodno puno manja, a razliku je, prema informacijama koje je Končar dobio od svjedoka pokajnika, Vinka Cetinski dijela s prodavateljem i partnerima u prijevari, no najveći dio zadržavala za sebe .



Kupila parcele poplavljene jezerom Butoniga

Vinka Cetinski je tako za Kermas ulaganja, između ostalog kupila građevinsko zemljište koje se nalazi 100 metara od deponija u RovinjU. Kupila je i parcele poplavljene jezerom Butoniga u središnjoj Istri iz kojeg se Istra opskrbljuje pitkom vodom, a kupila je i zemljište u općini Svetvinčenat, gdje je u dijelu projekta Stancija Čabrunići kupila dio željezničke pruge Pula - Lupoglav koja je u funkciji.

       
       

Muzej vučedolske kulture, dobio je svoj stalni postav čije je svečano otvorenje najavljeno za utorak 30. lipnja, kao važan projekt
VIJESTI

Bliži se kraj mandata Milanovićeve vlade. Ako bismo im kao olakotnu okolnost uračunali posvemašnju pljačku u eri Kralja Lopova, ako
GLAS SAVJESTI

Čestitke koje i dalje prima autor Novosti nakon što je u ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ svrstan u ‘petu ...
KOLUMNE

Bio jednom jedan Mali crv. Živio je sa ostalim crvima u kanalizaciji. Od kada je znao za sebe, morao
BLOG
../izreke/izreke_osoba.php?osoba=3221&krunislav-olujicMumificirani Karaputin

Karamarko je došao na čelo stranke putem unutarstranačkih izbora. Riječ je o osobi koja je opasna za demokratske procese u Hrvatskoj. I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas.

Olujić Krunislav, Nedjeljom u dva HTV 1


23.04.1972  Mataija Ivica
23.04.1962  Pauk Goran
23.04.1962  Šolić Perica
23.04.1962  Balog Željko
23.04.1959  Mittermayer Renato
23.04.1959  Popijač Đuro
23.04.1954  Duhović Mirko
23.04.1953  Kurelić Bruno
23.04.1944  Percan Ivica